O pictură murală de pe o stradă din Londra stârnește speculații că a fost realizată de artistul Banksy VIDEO

O pictură murală de pe o stradă din Londra stârnește speculații că a fost realizată de artistul Banksy VIDEO

O mulțime de oameni s-a adunat la locul unei opere de artă din nordul Londrei despre care se crede că ar fi fost realizată de artistul de stradă Banksy.

Pictura murală a stârnit mare vâlvă în Londra FOTO: X

Pictura murală, o masă de vopsea verde pulverizată pe un perete în spatele unui copac tăiat pentru a părea frunziș, cu un șablon al unei persoane care ține un furtun de presiune lângă el - a apărut duminică. Aceasta nu a fost încă confirmată de artist ca fiind una a sa, scrie bbc.com.

Un localnic, care locuiește în Finsbury Park, a declarat că este "mândru și încântat" că strada sa a fost aleasă.

"Se simte ca un mesaj personal pentru noi, locuitorii, ne simțim atât de mândri", a declarat Wanja Sellers, care locuiește la câteva uși mai jos de pictura murală.

Una dintre persoanele care s-a grăbit să vadă lucrarea a fost James Peak, care a creat serialul BBC Radio 4 The Banksy Story.

"După părerea mea, pare a fi o certitudine", a spus el.

"Dar, ca întotdeauna cu Banksy - nu știi niciodată cu adevărat, până când nu recunoaște, postând-o pe site-ul său".

Artistul evaziv își confirmă în mod oficial lucrările prin postarea de imagini pe site-ul său și pe rețelele de socializare - ceea ce nu a fost făcut încă pentru copacul din Finsbury. BBC a contactat echipa lui Banksy pentru comentarii.

Dar documentaristul Mr Peak a declarat că opera de artă "poartă cu siguranță toate semnele distinctive" ale unui Banksy.

"Are tehnicile potrivite, are cu siguranță un mesaj ușor de înțeles, o locație foarte inteligentă și rezonează cu adevărat în momentul în care o vezi".

"Mesajul este clar", a spus el. "Natura se luptă și depinde de noi să o ajutăm să crească din nou".

Peak a spus: "Dacă ne întoarcem la începutul activității sale, el caută întotdeauna ceva ce poate face cu un efort minim pentru a face ceva să arate foarte bine."

El a adăugat că pictura murală - o "mare pulverizare arterială de vopsea verde" pe un perete alb, însoțită de un "șablon clasic în stil Banksy" - ar fi fost probabil creată cu ajutorul unui furtun sub presiune sau al unui extinctor de incendiu.

Culoarea vopselei verzi folosite se potrivește cu cea folosită de Consiliul Islington pentru semnele din zona locală, despre care Peak a spus că arată ochiul lui Banksy pentru detalii.

"Când te dai înapoi, se pare că pomul pare să explodeze la viață, dar într-un mod vizibil fals și sintetic. Este primăvară acum, iar acest copac ar trebui să fie plin de frunze, dar Banksy trebuie să fi trecut pe lângă el cu bicicleta și s-a gândit cât de mizerabil arată", a spus el.

"Așa că, de Ziua Sfântului Patrick, a luat exact aceeași nuanță de verde pe care Consiliul Islington o folosește pentru indicatoarele stradale și a folosit un furtun sub presiune sau un extinctor pentru a pulveriza frunzele înapoi, pe peretele destul de dărăpănat din spate."

Pictura murală a stârnit mare vâlvă în Londra FOTO: X

Pictura murală a stârnit mare vâlvă în Londra FOTO: X

Și, vorbind la programul Today de la BBC Radio 4, domnul Peak a spus că, prin încorporarea unui copac în opera de artă, artistul a "rezolvat o problemă emergentă" a oamenilor care încearcă să fure lucrările lui Banksy.

În decembrie, o lucrare a lui Banksy a fost sustrasă în plină zi din Peckham, în Londra. Poliția încă încearcă să dea de urma acesteia.

"Nu cred că cineva va reuși să fure asta... cum să furi un copac?".

Pictura murală a stârnit mare vâlvă în Londra FOTO: X

Pictura murală a stârnit mare vâlvă în Londra FOTO: X

Pictura murală a stârnit multă intrigă în weekend, cu "o mulțime de oameni care se învârteau" duminică după-amiază, a declarat Peak. "Toată lumea este foarte entuziasmată".

În timp ce privea operele de artă, el a întâlnit-o pe consilierul din Islington, Flora Williamson, în timp ce aceasta se afla în campanie electorală.

Doamna Williamson a spus că este "incredibil" să ai potențial o operă de artă a lui Banksy "chiar în mijlocul locuințelor sociale și într-una dintre cele mai sărace părți ale cartierului".

"Cred că adaugă intrigă și cultură și aduce zona la viață", a spus ea.

Peak a spus că a existat adesea un "efect Banksy", care a fost observat în locuri precum Port Talbot și Norfolk când au apărut lucrări de artă acolo, oamenii grăbindu-se să facă fotografii ale picturilor murale.

Luni dimineață, lucrarea încă "provoca o adevărată agitație", potrivit reporterului BBC Radio Londra, Anna O'Neill, cel puțin 30 de persoane fiind acolo pentru a vedea lucrarea de artă în orice moment.

Una dintre acestea a fost Aileen, rezidentă din Finsbury Park, care a declarat că atunci când a trecut prima dată duminică pe lângă pictura murală, s-a gândit imediat "trebuie să fie un Banksy".

O altă persoană, Lidia Guerra, care locuiește pe Hornsey Road, a declarat că se simte "atât de mândră că a ales strada noastră".

"Este pur și simplu grozav... am știut că trebuie să venim să o vedem cât mai curând posibil".

Între timp, prezentatoarea de podcast Sally Flatman a declarat că a venit să vadă lucrarea de artă după ce a auzit despre ea la radio.

"Pentru mine, vorbește despre cât de prețioase sunt spațiile verzi și despre cât de multe dintre ele avem nevoie în zonele noastre urbane".

Localnicii au intrat, de asemenea, pe rețelele de socializare în urma apariției operei de artă.

Unul dintre ei a spus: "Banksy a venit peste noapte și acum chiria mea va crește vertiginos".

În timp ce un altul a spus: "Am găsit un loc de muncă: "Mândri că sunt noii îngrijitori ai unei noi piese Banksy în Finsbury Park... M-am trezit în această dimineață cu ea pe o parte a apartamentului".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?