O poloneză a ajuns pe jos la Polul Sud (FOTO/VIDEO)

O poloneză a ajuns pe jos la Polul Sud (FOTO/VIDEO)

O poloneză în vârstă de 51 de ani a reușit miercuri să ajungă la Polul Sud, pe jos, la capătul unui marș solitar de 69 de zile, fără niciun fel de sprijin, au anunțat media poloneze, conform AFP.

Malgorzata Wojtaczka, originară din Wroclaw, este prima femeie poloneză care reușește această expediție, mergând pe urmele franțuzoacei Laurence de la Ferriere care a realizat această performanță în premieră mondială în 1997.

La fel ca Ferriere, poloneza a tras după ea pe o distanță de 1.300 de km o sanie grea cu care își transporta cortul și proviziile, prin trecători situate la 2.700 de metri altitudine.

Pornită din Hercules Inlet, din extremitatea sud-vestică a banchizei Ronne Ice Shelf, care se învecinează cu Marea Weddel, ea a parcurs circa 20 de km pe zi, cu excepția zilelor când vremea s-a înrăutățit și când au fost vânturi puternice care au forțat-o să încetinească.

Ultimii 100 de km au reprezentat porțiunea de traseu cea mai grea pentru că trebuia să își limiteze perioada de odihnă și ajunsese să meargă timp de 24 de ore fără întrerupere, întrucât, pentru întoarcerea acasă, avea programată o întâlnire cu un aviator american care a avertizat-o că nu va putea aștepta mult timp.

Viața este frumoasă, a meritat!, a spus aceasta la sosire, potrivit canalului de televiziune privat TVN24. Ea s-a urcat într-un mic avion pentru a ajunge pe țărmurile oceanului și apoi, tot pe calea aerului, a ajuns în Chile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare