O prinţesă daneză născută în Australia a primit dreptul de a acţiona ca regent

O prinţesă daneză născută în Australia a primit dreptul de a acţiona ca regent

Prinţesa Mary, soţia prinţului moştenitor Frederik al Danemarcei, a primit dreptul de a acţiona în calitate de regent dacă, de exemplu, regina Margareta a II-a se află în străinătate, a anunţat miercuri Palatul Regal din Copenhaga, citat de DPA.

Anunţul a fost făcut la finalul unei reuniuni a Consiliului de Stat, în timpul căruia prinţesa Mary, născută în Australia, a depus jurământul prin care s-a angajat să respecte Constituţia daneză.

La această reuniune a Consiliului de Stat au participat regina Margareta a II-a, soţul prinţesei Mary - prinţul moştenitor Frederik -, prim-ministrul Mette Frederiksen şi cabinetul danez.

 


Foto: (c) NIELS CHRISTIAN VILMANN / EPA


În calitate de regent, prinţesa Mary, în vârstă de 47 de ani, va putea să participe la diverse evenimente oficiale din programul reginei, în calitate de şef al statului, dacă suverana daneză nu se poate prezenta, a precizat Palatul Regal din Copenhaga.

Dreptul de a acţiona ca regent a fost atribuit deja în Danemarca prinţului Frederik, fiul cel mare al reginei Margareta a II-a, fratelui mai tânăr al acestuia, prinţul Joachim, şi surorii reginei, prinţesa Benedikte.

Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei s-a căsătorit cu Mary Elizabeth Donaldson în anul 2004. Cei doi au împreună patru copii: Christian (născut pe 15 octombrie 2005), Isabella (născută pe 21 aprilie 2007), Vincent (născut pe 8 ianuarie 2011) şi Josephine (născută pe 8 ianuarie 2011). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…