O prostituată româncă primește ajutor de 4500 de euro de statul german/„Trimit bani familiei din România”

O prostituată româncă primește ajutor de 4500 de euro de statul german/„Trimit bani familiei din România”

O prostituată din România, Antonia, care în mod normal activează la un bordel din Stuttgart, relatează că a solicitat cu succes ajutor de urgență. Pentru pierderi de câștig de trei luni, ea a primit 4500 de euro de la statul german, scrie Focus.de conform  Ziarului Românesc din Germania .

Restricțiile pentru coronavirus nu afectează doar companiile, restaurantele sau alți operatori: bordelurile au trebuit să se închidă și la jumătatea lunii martie. Femeile care lucrau acolo și-au pierdut brusc veniturile. O prostituată româncă a povestit cum statul german o ajută acum – și ce se întâmplă cu banii.

Se estimează cu 1,5-2 milioane di persoane din Germania primesc ajutor (Corona-Geld) în criza coronavirus. Ceea ce e valabil pentru brutari, constructori sau frizei, e valabil și pentru prostituate.

O prostituată din România, Antonia, care în mod normal activează la un bordel din Stuttgart, relatează că a solicitat cu succes ajutor de urgență. Pentru pierderi de câștig de trei luni, ea a primit 4500 de euro de la statul german, scrie Focus.de.

De obicei câștigă dublu din acest lucru: „După deducerea de impozite, chirii și întreținere, rămân în jur de 3000 de euro”, a declarat proprietara bordelului pentru revistei „ Bild am Sonntag ”. Dar din 13 martie, cele trei bordeluri ale sale și un club de dans pe mese au fost închise din cauza Coronavirusului. Femeile au rămas fără venituri de la o zi la alta.

 O lovitură grea pentru româncă – pentru că din acești bani nu numai ea, ci și familia ei: putea să trimită 1000 de euro pe lună acasă, înainte de criză. Ea obținuse calificarea de bucătăreasă înainte de a veni în Germania în urmă cu cinci ani.

Ea dorește în continuare să își sprijine familia, cu banii pe care îi primește de la programul de ajutor de urgență Corona de la guvernele federal și de land: „Cu ajutorul IHK, am completat cererea de ajutor de urgență pentru femeie și am trimis-o Ministerului Afacerilor Economice”, a raportat proprietarul bordelului .

Chiar dacă nu are la fel de mulți bani ca înainte, Antonia e bucuroasă: „Pot trimite o parte din bani familiei mele în România”, a declarat femeia pentru „Bild am Sontag”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene