O rachetă a companiei Orbital ATK a fost lansată într-o misiune de reaprovizionare spre ISS

O rachetă a companiei Orbital ATK a fost lansată într-o misiune de reaprovizionare spre ISS

O capsulă cargou Cygnus fără echipaj uman, care transportă echipamente necesare realizării experimentelor şi provizii pentru echipajul Staţiei Spaţiale internaţionale (ISS), a fost lansată luni dimineaţă, de la baza NASA din statul american Virginia, cu o rachetă aparţinând companiei Orbital ATK, informează DPA.

Capsula Cygnus a fost plasată pe orbită şi şi-a început deja drumul către ISS, potrivit NASA.

''A avut loc desprinderea capsulei! Succes #Cygnus!'', a scris compania Orbital ATK pe Twitter. ''S.S. J.R. Thompson este pe drum către Staţia Spaţială. Conectarea la ISS este programată pentru dimineaţa zilei de 24 mai''.

Lansarea de la Wallops Flight Facility, pe coasta estică a statului Virginia, este cea de-a noua misiune de reaprovizionare a ISS realizată de compania Orbital ATK.

Potrivit NASA, capsula transportă către ISS echipamente necesare unor experimente ştiinţifice. Unul dintre acestea vizează testarea sextanţilor ca instrumente de navigaţie de rezervă, iar un altul, posibilitatea realizării unor cercetări în domeniul biologiei moleculare pe ISS şi potenţialul valorificării lor economice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!