O rachetă Atlas V a fost lansată joi cu succes de NASA

O rachetă Atlas V a fost lansată joi cu succes de NASA

NASA a lansat joi cu succes o racheta Atlas V, având la bord un satelit de comunicaţii AEHF pentru forţele aeriene ale SUA, relatează EFE.

Lansarea rachetei, care a iluminat cerul joi dimineaţa în Florida, a fost confundat cu "un obiect zburător neidentificat" de localnici care au postat imagini pe reţelele de socializare întrebându-se despre ce este vorba.

Racheta Atlas V a fost lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Cape Canaveral, de cinci propulsoare.

La bord se află cel de-al cincilea satelit de comunicaţii de frecvenţă foarte înaltă (Advanced Extremely High Frequency, AEHF).

Acest al cincilea satelit completează orbita geostaţionară care oferă acoperire globală pentru SUA şi partenerii lor internaţionali precum Canada, Olanda şi Marea Britanie, potrivit publicaţiei se specialitate News.

Rachete Atlas V au lansat cu succes primii patru sateliţi AEHF în 2010, 2012, 2013 şi 2018.

SUA au sărbătorit în iulie 50 de ani de la sosirea primului om pe Lună, în ideea de a-şi reafirma supremaţia în noua cursă spaţială, având ca obiectiv trimiterea primului om pe Marte.

Cu prilejul acestei aniversări, preşedintele american Donald Trump s-a angajat să lanseze "o nouă eră de explorare" şi să restabilească supremaţia ţării sale în spaţiu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”