O rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX, utilizată de două ori cu succes, este disponibilă şi pentru a treia misiune

O rachetă Falcon 9 din generaţia Block-5 a companiei private SpaceX a decolat marţi de la Cape Canaveral (Florida) cu un satelit de comunicaţii la bord şi, câteva minute mai târziu, odată încheiată misiunea - a doua ca număr - s-a aşezat pe platforma unei nave ceea ce ce îi va permite să fie utilizată şi a treia oară, relatează EFE.

Racheta a fost lansată de la rampa SLC-40 a complexului de la Cape Canaveral, la 01:18 ora locală (05:18 GMT), având la bord satelitul de comunicaţii indonezian 'Merah Puti'.

Falcon 9 este o rachetă în două trepte: după faza de separare, în care un propulsor îşi continuă zborul pentru a plasa pe orbită satelitul Merah Putih, al companiei indoneziene Telkom-4, celălalt propulsor se aşează pe o barjă a SpaceX aflată la 400 de mile în largul Oceanului Atlantic.

Racheta lansată marţi este o versiune îmbunătăţită a Falcon 9, numită Block-5, care se presupune că ar putea fi utilizată de până la 10 ori fără să aibă nevoie de reparaţii.

Prima misiune a rachetei a avut loc la 11 mai când a plasat pe orbită primul satelit de telecomunicaţii al Bangladeshului de la centrul spaţial Kennedy. Cea de-a doua misiune de marţi a Falcon 9 Block-5 pregăteşte calea spre o a treia lansare istorică, ce ar putea avea loc la sfârşitul acestui an.

Obiectivul ca aceeaşi rachetă să călătorească de două ori în spaţiu în decurs de 24 de ore ar putea fi atins în 2019, după cum a declarat în luna mai proprietarului SpaceX, Elon Musk.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj