O rachetă rusească a căzut în nordul Republicii Moldova. Detalii despre incident

O rachetă rusească a căzut în nordul Republicii Moldova. Detalii despre incident

Racheta rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în apropiere de satul Naslavcea din raionul Ocnița al Republicii Moldova, aflat la hotarul cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime, însă mai multe case ale oamenilor au fost afectate, anunță autoritățile.

O rachetă rusească a căzut în Republica Moldova

,,Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea. În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

Autoritățile de la Chișinău s-au deplasat la fața locului, pentru a investiga cazul. ,,În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, au precizat angajații MAI.

Pe lângă acest incident, altul a avut loc în zona de nord a țării vecine, adică la frontiera cu Ucraina, țară aflată în război de peste jumătate de an.

,, Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații”, au punctat autoritățile de la Chișinău.

Tot luni dimineața, mai multe puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene au avut activitatea sistată din cauza penelor de curent sau a bombardamentelor din timpul războiului rus în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /