O regiune rusească propune Moscovei să trimită deținuții din închisori la război / Prevedere specială pentru violatori

O regiune rusească propune Moscovei să trimită deținuții din închisori la război / Prevedere specială pentru violatori

Deputații Adunării de Stat Kurultai, legislativul local din regiunea Bașchiria a Rusiei, au înaintat Dumei de Stat de la Moscova un proiect de lege privind trimiterea deținuților pentru a participa la „operațiunea militară specială”, relatează Interfax .

Un anunț în acest sens a fost făcut vineri de Konstantin Tolkaciov, președintele adunării legislative din Bașchiria, o provincie aflată între Volga și Munții Urali.

„Proiectul de lege propune consolidarea temeiului legal pentru atragerea cetățenilor condamnați să participe la o operațiune militară specială sau la alte acțiuni militare pentru a proteja interesele Federației Ruse”, a citat acesta un comunicat de presă remis anterior de legislativul local.

Potrivit proiectului de lege, unei persoane condamnate i s-ar putea acorda printr-o hotărâre judecătorească o amânare a executării pedepsei ca urmare a participării sale la ostilități.

Acesta propune de asemenea ca timpul petrecut în zona de război să fie inclus în perioada de detenție în baza unui raport de unu la zece - o zi de participare la o operațiune militară să fie echivalată cu zece zile de închisoare.

Legiuitorii ruși nu vor însă ca violatorii să fie trimiși la război

„Prin participarea la ostilități în apărarea intereselor Federației Ruse, condamnatul își va putea ispăși vinovăția în fața societății și atinge astfel obiectivele pedepsei penale”, afirmă Tolkaciov.

Legiuitorii din Bașchiria mai propun ca, „în cazul unei vătămări a sănătății care face imposibilă participarea ulterioară la ostilități” problema executării în continuare a pedepsei sau reducerea sa să fie decisă de o instanță.

Proiectul legislativ redactat de aceștia exclude însă posibilitatea ca deținuții condamnați pentru infracțiuni de natură sexuală să beneficieze de prevederile sale.

Numeroase articole publicate de jurnaliștii de investigație ruși arată că Rusia a început să recruteze deținuți din închisori de mai multe luni în contextul lipsei de entuziasm a rușilor față de participarea la „operațiunea militară specială” ordonată de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Însă mutarea legiuitorilor din Bașchiria de a propune trimiterea la război a condamnaților pare cel puțin stranie ținând cont că săptămâna trecută Putin a decretat mobilizarea parțială, o măsură menită să acopere găurile din forțele armate ruse.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Foarte interesante amănunte!