O rolă de film cu încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria, scoasă la licitație

O rolă de film cu încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria, scoasă la licitație

Un proiector Pathe Baby și 51 de role de film de epocă, printre care se află și momentul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba-Iulia, vor fi scoase la licitație pe 28 ianuarie de casa Artmark.

În anii '20, frații Pathe au inventat și promovat proiectorul Pathe Baby, care funcționează cu un format de peliculă de 9,5 mm. Astfel, a fost dezvoltat conceptul de home-cinema.

Un astfel de proiector se află printre vedetele licitației "București — Micul Paris", organizată la Palatul Cesianu-Racoviță.

Proiectorul include și un set de 51 de role de film de epocă, printre care se află și momentul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba-Iulia. În set sunt și patru filme color, dintre care se distinge "Toilettes du Soir" — o prezentare de modă în care criticii de peste ocean aplaudă frumusețea autohtonă. Proiectorul este funcțional și este pus în vânzare la 1.500 de euro.

Până joi, expoziția "București — Micul Paris" poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, unde va fi organizată și licitația.

Sesiunea cuprinde 261 de loturi, iar printre acestea se mai numără un telefon Ericsson Skeleton, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, la 650 de euro, un barometru și un termometru de perete, fabricat pentru librăria "Cartea Românească", în anii 1930, la 850 de euro, un aparat de fotografiat WB & Sons-London, Maison Rodolphe, Galeriile Lafayette — la 2.500 de euro.

Tot joi, Artmark organizează licitația "Atelier Kimon Longhi".

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...