O rolă de film cu încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria, scoasă la licitație

Un proiector Pathe Baby și 51 de role de film de epocă, printre care se află și momentul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba-Iulia, vor fi scoase la licitație pe 28 ianuarie de casa Artmark.

În anii '20, frații Pathe au inventat și promovat proiectorul Pathe Baby, care funcționează cu un format de peliculă de 9,5 mm. Astfel, a fost dezvoltat conceptul de home-cinema.

Un astfel de proiector se află printre vedetele licitației "București — Micul Paris", organizată la Palatul Cesianu-Racoviță.

Proiectorul include și un set de 51 de role de film de epocă, printre care se află și momentul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba-Iulia. În set sunt și patru filme color, dintre care se distinge "Toilettes du Soir" — o prezentare de modă în care criticii de peste ocean aplaudă frumusețea autohtonă. Proiectorul este funcțional și este pus în vânzare la 1.500 de euro.

Până joi, expoziția "București — Micul Paris" poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, unde va fi organizată și licitația.

Sesiunea cuprinde 261 de loturi, iar printre acestea se mai numără un telefon Ericsson Skeleton, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, la 650 de euro, un barometru și un termometru de perete, fabricat pentru librăria "Cartea Românească", în anii 1930, la 850 de euro, un aparat de fotografiat WB & Sons-London, Maison Rodolphe, Galeriile Lafayette — la 2.500 de euro.

Tot joi, Artmark organizează licitația "Atelier Kimon Longhi".

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …