O româncă, inclusă de britanici pe lista celor 30 de guru ai inteligenței artificiale din Europa

O româncă, inclusă de britanici pe lista celor 30 de guru ai inteligenței artificiale din Europa

Românca Maria Luciana Axente a fost inclusă pe lista celor 30 de „guru ai inteligenței artificiale” (AI) din Europa, întocmită de  Sifted , o publicație online britanică, dedicată startup-urilor și tehnologiei și susținută de Financial Times.

Prin această listă, jurnaliștii britanici îi îndeamnă pe cei pasionați de domeniul AI să urmărească profilurile de Twitter ale celor 30 de specialiști europeni.

„Nu e întotdeauna ușor să găsești pe Twitter aceste persoane, așa că Sifted a selectat o listă practică a acestor guru ai inteligenței artificiale, pentru a-i urmări. Ei postează lucrări academice, oportunități de angajare, noutăți din AI și alte informații care pot fi greu de găsit printr-o simplă căutare pe Google”, scrie Sifted.

Singurul român care apare pe listă este  Maria Luciana Axente , conducător al programelor pentru inteligență artificială din cadrul companiei de consultanță PricewaterhouseCoopers (PwC), la Londra. Din această poziție, ea conduce programul AI for Good al PwC, pentru utilizarea responsabilă și etică a inteligenței artificiale.

„Am crescut într-un mic sat din Transilvania, România, iar Star Trek și Star Wars au fost fereastra mea către viitor și o lume în care tehnologia contribuie la dezvoltarea omenirii”, spunea Maria Axente, pentru organizația britanică  We Are Tech Women , care, la rândul său, a nominalizat-o recent pe o listă scurtă a liderilor-femei din domeniul tehnologiei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?