O să aveți un șoc când o să aflați cine este în poză!

O să aveți un șoc când o să aflați cine este în poză!

O să aveți un șoc când o să aflați cine este în poză! Este procurorul Ilie Picioruș, „călăul” procurorului Panait. Care lucrează la Parchetul General! Mai mult, jurnalistul Alex Costache de la TVR spune că actualul procuror general Lazăr și Picioruș au „relații civilizate”... Puțină lume a reținut că numele lui Picioruș a apărut și în legătură cu moartea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu... Ilie Picioruș este procuror încă din vremea lui Ceauşescu. El este cel care în anul 1985 l-a anchetat pe inginerul Gheorghe Ursu care a murit asasinat în torturi cumplite în beciurile Direcţiei a VI-a a Securităţii din calea Rahovei. Deşi disidentul decedase de aproape o săptămâna în urma bătăilor care i-au dislocat organele interne, Ilie Picioruș a încercat să acopere asasinatul întocmind, ca şi când nimic nu s-a întâmplat, actele de trimitere în judecată pentru o pretinsă deţinere de valută (10 dolari!).

Iată ce a scris Costache despre Picioruș pe Facebook:

„Erau vremuri când procurorii se lipeau de pereți, intrau in pământ de frica când trecea pe culoar directorul Sectiei a 2-a de urmărire penală și criminalistica din Parchetul General, Ilie Picioruș. Era pe vremea lui Adrian Nastase.

Îl știți pe Ilie Picioruș din filmul De ce eu? al regizorului Tudor Giurgiu despre sinuciderea procurorului Panait. A fost șeful lui Panait și a rămas in istorie ca un fel de călău al acestuia, simbolul Sistemului represiv al lui Nastase.

Îmi aduc aminte discuții de prin 2002 cu Ilie Picioruș când era prin toate ziarele, după moartea procurorului. Îmi povestea ca era in satul lui de baștina, undeva prin Ialomița și dădea mâncare la gâște, când mama lui l-a întrebat: Pai bine, mai Ilie, l-ai omorât tu pe băiatul ăla?!

Picioruș se considera nevinovat si credea ca procurorul Panait a fost slab, nepregătit sa facă fata presiunii.

In filmul lui Giurgiu, Piciorus a fost jucat de Dan Condurache.

Acum, Ilie Piciorus (cu care ma am bine) este in continuare procuror la Parchetul general, la resurse umane. Este considerat un organizator foarte bun, un fel de stâlp organizatoric al PG și e in relații civilizate cu actualul procuror general Augustin Lazar, cu care se știe de pe vremea CDR.”

Iată câteva titluri din presa vremii:

Procurorul Ilie Piciorus a ridicat documente, fara proces-verbal, din casa lui Cristian Panait

ZIUA publica, in premiera, doua documente care demonstreaza ca Procurorul Cristian Panait a fost impins sa se sinucida

Procurorul Picioruş: Panait avea un comportament anormal


Foto: Ilie Picioruș la bilanțul PG.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu