O senatoare democrată este investigată după ce și-a manifestat pe Facebook speranța că Donald Trump va fi asasinat

Senatoarea democrată ce reprezintă în Congresul SUA statul Missouri, Maria Chappelle-Nadal, este în prezent investigată de Secret Service după ce a postat pe Facebook un mesaj în care își manifestă speranța că președintele Donald Trump va fi asasinat, relatează BBC News.

Sursa foto: Senator Maria Chappelle-Nadal / Facebook

''Sper că Trump va fi asasinat!'' a scris ea pe rețeaua de socializare în răspunsul la un comentariu, postare pe care ulterior a șters-o.

Secret Service, instituția însărcinată cu securitatea președintelui și a celorlalți demnitari americani, a confirmat că ''examinează comentariile'' și că ''orice amenințare la adresa președintelui'' va fi investigată.

Senatoarea Maria Chappelle-Nadal a spus apoi că a făcut o greșeală prin scrierea acelei postări, dar a asigurat că în niciun caz nu intenționează să-și dea demisia, pe care i-au cerut-o inclusiv unii membri ai Partidului Democrat. ''Ar trebui să-i fie rușine că alimentează această ambianță toxică'', a afirmat una dintre colegele ei de partid, Gina Walsh, lidera democraților din legislativul statului Missouri.

''Nu voi demisiona. Ce am spus a fost o greșeală, dar nu voi înceta să vorbesc despre ceea ce ne-a adus aici, despre frustrarea și furia pe care mulți oameni pe tot cuprinsul Americii o simt acum'', a susținut Maria Chappelle-Nadal.

Această polemică survine în contextul controverselor ce persistă după ce, în urma incidentelor de la Charlottesville, Donald Trump i-a criticat atât pe membrii dreptei supremațiste (ce susțin teoria supremației rasei albe) care au venit să mărșăluiască în acest mic oraș din statul Virginia, cât și pe contramanifestanții care au organizat un protest în apropiere și în rândul cărora o persoană a fost ucisă după ce un simpatizant neonazist a pătruns cu mașina în grupul lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar