O specialitate cu fistic din Ungaria, câştigătoarea Campionatului mondial de îngheţată

O specialitate cu fistic din Ungaria, câştigătoarea Campionatului mondial de îngheţată

Specialitatea ''Fruct de fistic'', realizată de Adam Fazekas din Budapesta, a fost aleasă joi seară cea mai bună îngheţată din lume de un juriu format din 11 experţi în cadrul Campionatului Mondial de Îngheţată desfăşurat în oraşul italian Bologna, informează DPA.

Fazekas ''a uluit'' juriul cu gustul preparatului său, dar şi cu filmul video de prezentare, au scris vineri organizatorii Gelato Festival World Masters.



Premiul al doilea i-a revenit lui Carlo Guerriero, din oraşul-port spaniol Cadiz, care a preparat o îngheţată în culori strălucitoare botezată ''Cremoso al Vino Oloroso''.

Medalia de bronz i-a revenit lui Marco Venturino, din Varazze, un oraş de pe coasta nordică a Italiei, care a prezentat în faţa juriului o îngheţată cu un aspect relativ mai simplu, denumită ''Bocca di Rosa''.

La competiţie au luat parte 32 de creatori internaţionali de îngheţată. Organizatorii concursului au petrecut patru ani luând parte la sute de evenimente de pe întreg globul şi au selectat finaliştii din circa 3.500 de candidaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa