O tânără turistă riscă pedeapsa cu moartea în Indonezia. Ce ascundea în bagaj

O tânără turistă riscă pedeapsa cu moartea în Indonezia. Ce ascundea în bagaj

Manuela Vitória de Araújo Farias a fost arestată la începutul lunii ianuarie 2023, într-o vacanță în Bali. Tânăra de 19 ani își așteaptă acum sentința, care ar putea fi închisoare pe viață, sau chiar pedeapsa cu moartea, în fața plutonului de execuție. Avocatul său neagă toate acuzațiile.

Manuela Vitória a fost arestată pentru trafic de droguri FOTO Globo

Potrivit avocatului, Manuela a plecat la Florianópolis la sfârșitul lunii decembrie. A călătorit prin Qatar, însă a fost arestată pe aeroportul din Bali. Ea a reușit să își contacteze membrii familiei și să beneficieze de apărare în cadrul procesului, după ce a primit ajutorul Ambasadei Braziliei în Indonezia.

Ce i s-a descoperit în bagaj

Tânăra a fost pusă sub acuzare pentru trafic de droguri. Mai exact, a fost prinsă având asupra sa 3 kilograme de cocaină, cantitate pe care ar fi încercat să o introducă în Indonezia. Potrivit apărării sale, brazilianca a fost folosită drept „catâr” pentru a duce drogul în țară, notează Globo.com .

Ea ar fi fost păcălită de o organizație criminală din statul său natal, Santa Catarina, care îi promitea vacanțe și lecții de surfing în țara asiatică. Poliția Civilă din Santa Catarina nu a oferit detalii despre presupusa organizare criminală, informând că „toate cercetările sunt păstrate confidențiale”. Nici Poliția Federală nu a oferit amănunte presei.

Turista ar fi vrut să viziteze templele

Manuela locuiește atât în Santa Catarina, alături de mama ei, cât și în Pará, unde stă tatăl său. Potrivit avocatului, ea lucra pe cont propriu, ocupându-se cu vânzarea de parfumuri și lenjerie în Brazilia.

Tot avocatul tinerei, Davi Lira da Silva, mai susține că aceasta și-a dorit să ajungă în Bali doar pentru a merge templele unde călugării se roagă pentru bolnavi, întrucât mama ei suferise, recent, un accident vascular cerebral. Cei care i-ar fi pus drogurile în bagaje i-au câștigat încrederea după ce i-au furnizat adresele templelor la care să meargă.

O primă audiere în cazul său a avut loc deja, pe data de 4 aprilie. În urma audierii de săptămâna trecută, procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, în fața plutonului de execuție sau închisoare pe viață. În prezent, anchetatorii colectează noi informații și probe.

Pe lângă pedeapsa cu moartea, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, oricine este prins cu droguri în Indonezia, în orice cantitate, poate fi condamnat la câțiva ani de închisoare sau închisoare pe viață. Guvernul brazilian urmărește cazul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante