O ursoaică şi doi pui, capturaţi de Primăria Braşov, au fost aduşi în Sanctuarul de la Zărneşti

O ursoaică şi doi pui, capturaţi de Primăria Braşov, au fost aduşi în Sanctuarul de la Zărneşti

O a doua ursoaică cu pui, capturată de autorităţile din municipiul Braşov, a ajuns în Sanctuarul Libearty din Zărneşti, a anunţat, vineri, administratorul acestuia, Asociaţia Milioane de Prieteni (AMP).

Potrivit sursei citate, ursoaica şi cei doi pui au fost prinşi cu ajutorul unei cuşti-capcană în care le fusese lăsată mâncare, fiind tranchilizaţi şi apoi transportaţi cu ajutorul Ambulanţei AMP în Sanctuarul de la Zărneşti.

"La sosire, ursoaica a fost imediat controlată de medicul veterinar, vaccinată şi deparazitată. Are o luxaţie mai veche la membrul drept faţă, iar aceasta a provocat blocarea articulaţiei superioare. Încheietura inferioară pare şi ea afectată, însă nu la fel de grav. De asemenea, are o rană superficială în partea superioară a aceluiaşi picior care a fost curăţată şi dezinfectată. Din păcate, dizabilitatea căpătată la picior este una cu care ursoaica va rămâne pe viaţă şi nu există tratament pentru o astfel de situaţie în cazul animalelor sălbatice", a precizat AMP.

În urmă cu o lună, o altă ursoaică, cu trei pui, capturată de Primăria Braşov, a fost relocată la Sanctuarul de la Zărneşti. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”