„Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!”/Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației.

„Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!”/Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației.

„Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!”Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației.

O minută de la jumătatea lunii martie a grupului de intervenție pentru coronavirus din Austria, obținută de un post de radio și rostogolită în presa vieneză, menționează că premierul Sebastian Kurz ar fi trasat direcția – în prezența vicecancelarului, a ministrului Sănătății și a specialistului în boli tropicale – că teama de coronavirus ar trebui indusă mai puternic în rândul populației „În curând, fiecare dintre noi va ajunge să știe pe cineva care a murit de Corona.” La solicitările pentru explicații, oficiali guvernamentali nu au infirmat autenticitatea documentului și a convorbirii, dar au relativizat importanța: „A fost un schimb de idei.”, relatează Profit.ro.

Scandal în media din Austria și în peisajul politic al țării la acest început de săptămână, după ce un document guvernamental s-a scurs către presă, iar acesta sugerează că, deliberat, cancelarul Sebastian Kurz ar fi vizat o amplificare a fricii în rândul populației față de infectările cu noul coronavirus. Jurnalul de dimineață al postului de radio Ö1 a publicat conținutul a ceea ce ar trebui să fie o minută a unei ședințe din 12 martie a Grupului de intervenție pentru coronavirus al țării, iar în aceasta premierul și-ar fi exprimat îngrijorarea că nu este niciun fel de preocupare specială în rândul populației față de infecțiile cu noul virus. El recomanda deschis vicecancelarului, Ministrului Sănătății și Locuinței, oficialilor și experților că, potrivit protocolului, “oamenilor ar trebui să le fie frică să nu se infecteze sau că părinții ori buncii lor vor muri”, spune știrea postului de radio preluată de televiziunea publică ORF.

Specialistul în boli tropicale Herwig Kollaritsch a replicat atunci că ar fi necesar să fie clar pentru populație că aceasta este o boală cu potențial mortal și nu o simplă gripă. El declarat că are în gând modelul din Regatul Unit al anului 1990 al epidemiei de pojar, când comunicarea britanică “a jucat cartea fricii față de populație". Astfel, mesajul public ar trebui să meargă în așa fel încât oamenii să fie conștienți că “în curând, fiecare din noi vom cunoaște pe cineva care a murit de coronavirus”.

În special media americană abundă în informații despre supradimensionarea impactului medical al coronavirus și numeroase trimiteri sunt la factori de decizie guvernamentali și medicali care presează pentru creșterea artificială a numărului deceselor atribuite COVID-19, însă acesta este primul caz în care un document guvernamental menționează trasarea unor ordine de la cel mai înalt nivel pentru exagerarea crizei coronavirus și inducerea de frică în rândul populației.

În România, rețelele de socializare sunt pline de comentarii, date, comparații statistice și întrebări legate de numărul deceselor atribuite coronavirus și există suspiciuni ridicate că așa-numitele "comorbidități" reprezintă de fapt cauza principală a morții celor care au contractat și infecții cu noul coronavirus, mai scrie Profit.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”