Oamenii de ştiinţă belgieni au creat un vaccin anti-COVID 19 care ar oferi imunitate pe viaţă

Oamenii de ştiinţă belgieni au creat un vaccin anti-COVID 19 care ar oferi imunitate pe viaţă

O echipă de cercetători belgieni susţine că vaccinul lor, aflat în studii clinice, ar avea potenţialul să ofere imunitate pe viaţă, fiind dezvoltat după o tehnologie diferită de a serurilor existente, relatează Digi 24.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Rega al Universităţii Catolice din Leuven susţin că  vaccinul lor, aflat în teste şi care ar urma să fie distribuit în toamnă, este o alternativă viabilă la celelalte, având anumite avantaje.
"Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager.
Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul", susţine Johan Neyts, şeful Institutului Rega-UCL Louvain, potrivit Digi 24.
"După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei", a explicat acesta .
Vaccinul dezvoltat de Institutul Rega din Belgia poate fi transportat la - 8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite, spre deosebire de cele de la Pfizer, la - 70 de grade Celsius sau Moderna, la - 20 de garde Celsius.
„Eficienţa şi siguranţa vaccinului împotriva febrei galbene, utilizat de 80 de ani, este bine stabilită. Peste 50 de milioane de oameni au fost deja imunizaţi cu el. O singură doză oferă protecţie rapidă împotriva febrei galbene care în aproape toate cazurile este una pe viaţă.
Ne aşteptăm ca vaccinul să ofere imunitate pe termen lung împotriva COVID-19. Prin urmare ar putea fi un candidat ideal pentru o repetare a vaccinului în momentul în care imunitatea dezvoltată de cei care au primit prima generaţie de vaccinuri a scăzut”, a declarat profesorul Netys, potrivit eurekalert. com, care a publicat un comunicat de presă a echipei de cercetători în luna decembrie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…