Oare câți români cu mintea la ei vor citi acest articol? Acesta este adevărul, oameni buni! Asta fac, asta urmăresc acești nemernici!

Oare câți români cu mintea la ei vor citi acest articol? Acesta este adevărul, oameni buni! Asta fac, asta urmăresc acești nemernici!

Oare câți români cu mintea la ei vor citi acest articol? Acesta este adevărul, oameni buni! Asta fac, asta urmăresc acești nemernici!

Oricine are un dosar penal cât de mic și o răfuială personală cu justiția, orice pușcăriaș cu puțin tupeu și niște parale este binevenit în universul paralel al PSD și Antenei 3, unde toți anchetații și condamnații penal pozează în victime, iar judecătorii și procurorii sunt prezentați drept călăi, cu excepția celor care anchetează magistrați. Aceasta este parola, codul de acces în lumea răsturnată a lui Voiculescu&Dragnea: un dosar penal, o hoție cât de mică, un furtișag, ceva. Este ceea ce te face unul de-al lor, criteriul mare de recunoaștere și acceptare în universul paralel, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

După ieșirea de la Rahova, Voiculescu pare să aibă un singur obiectiv major: să demonstreze lumii întregi că a intrat nevinovat la închisoare. Dublul condamnat Dragnea, la fel. Prin urmare, trebuie să dovedească mai întâi că în pușcării zac foarte mulți îngerași ca ei, condamnați pe nedrept, fără probe, abuziv de către un sistem monstruos, ocult, denumit și ”statul paralel”. Din acest motiv, toți care scot capul din pușcărie la Antena 3 sunt curați ca lacrima, victime inocente. Sub Dragnea, criteriul de promovare la PSD pare să fie cazierul sau prostia, după caz. Cu toții au fost victimele ”statului paralel”, iar pe alții i-a distrus inexplicabil, fără un motiv anume.

Aseară a fost festival la ”Ministerul Adevărului”. Au scos la vorbitor un judecător condamnat pentru corupție pentru a prezenta o pretinsă lista a magistraților de la Înalta Curte care colaborează cu SRI-ul. Au pus apoi pentru a suta oară placa unei foste procuroare condamnate pentru trafic de influență care susține că i-a spus ei cineva pe când suferea la Tenerife (penitenciarul de femei de la Târgșor) că ”profesorul Dan Voiculescu” a fost condamnat pe nedrept. În fine, au reluat pentru a mia oară conspirația despre ”asasinarea” judecătorului Stan Mustață, prins la rândul lui cu o șpagă și condamnat la închisoare, pe motiv că ar fi refuzat să-l condamne pe dom Profesor.

Valul de infractori martirizați seară de seară la TV a determinat-o pe una dintre invitatele abonate la Antena3 să mărturisească în direct că și ea avut dosar penal acum vreo zece ani, întocmit de Băsescu și ai lui, care doreau să pună mâna pe serviciul secret al Ministerului de Interne, de unde a și fost dată afară. Iată, deci, o dovadă suplimentară că se califică cu brio în clubul select al invitaților Antenei 3, că dispune de experiența necesară și că vorbesc aceeași limbă.

Poate v-ați întrebat de ce apar atât de mulți avocați în emisiuni: Pavel Abraham, Alice Drăghici, Cosmina Cerva, Laura Vicol, Dan Chitic etc. Cine apără mai bine și mai convingător decât avocații interesele infractorilor? Sunt buni vorbitori, mereu dispuși să-și facă publicitate pentru a-și crește cota. Dau impresia că știu ce spun despre mersul justiției, dar nu uitați că sunt avocați, nu magistrați. Ei apără cel mult interesele clienților care i-au angajat cu bani frumoși, nu interesul general al societății. Ce-ar zice clienții lor dacă de mâine s-ar apuca să laude procurorii și judecătorii sau să susțină lupta anticorupție, de pildă? Pe unii dintre clienții lor îi prezintă, de altfel, în emisiuni lacrimogene pe post de martiri.

Ce doresc, totuși, să obțină acești oameni? Unde vor să ajungă? Ce vor să demonstreze? Răspunsul scurt: visează să transforme universul lor paralel, lumea lor răsturnată, strâmbă, într-o realitate de zi cu zi. Speră să ne convingă pe toți că nu ei au furat, că nimeni n-a furat de fapt în România, cu excepția adversarilor lor.  Din acest motiv prezintă întreaga luptă anticorupție din ultimii 10 -15 ani drept o mare farsă, un lung șir de abuzuri și nedreptăți comis de forțe oculte din societate. Prin urmare, ei, călăii ”statului paralel” sunt cei care trebuie să plătească azi, iar toți ceilalți ”care au fost corupți” trebuie să aibă posibilitatea, vorba premierului Dăncilă, să-și demonstreze nevinovăția.

În universul paralel al unora ca Voiculescu sau Dragnea lumea se răstoară cu susul în jos, exact ca în lumea orwelliană în care ”ignoranța este putere”. Un nou ”Minister al Adevărului” se ocupă cu rescrierea istoriei recente. Noii polițiști ai gândirii se numesc Adrian Ursu, uns mare preot al templului, urmat de Mihai Gâdea, ușor retrogradat de Zeul Varan,  secondați de bufoni talentați gen Badea sau Ciuvică.

Televiziunea unui fost turnător la securitate pretinde că se luptă, culmea, cu ”noua securitate”. Infractori cu condamnări definitive împart, seară de seară, dreptatea lor la televizor. Dublul condamnat penal Liviu Dragnea face ordine în justiție și vrea să șteargă cu buretele amnistiei, grațierii, contestației în anulare sau cu orice alt OUG letal toate sentințele pronunțate în ultimii ani.

Sloganul suprem va deveni curând ”hoția este corectitudine” sau ”furtul este lege” dacă universul lor paralel ne va înghiți, la un moment dat, pe toți ceilalți.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...