Obama dă asigurări că Trump dorește relații solide în NATO

Obama dă asigurări că Trump dorește relații solide în NATO

Înaintea ultimului turneu internațional ca președinte al Statelor Unite, Barack Obama a dat asigurări că succesorul său, Donald Trump, este fidel alianței nord-atlantice și unor relații solide în NATO, transmite DPA.

"Unul din mesajele pe care le voi putea transmite este angajamentul său (al lui Trump — n. red.) față de NATO și alianța nord-atlantică. Nu există nicio slăbire a hotărârii în ceea ce privește relațiile puternice și robuste în NATO", a declarat Obama luni, într-o conferință de presă la Casa Albă.

Trump "este sincer în dorința de a fi un președinte de succes și de a purta înainte această țară", a apreciat Obama, care l-a primit pe viitorul președinte la Casa Albă săptămâna trecută și a discutat cu el timp de o oră și jumătate.

Președintele american urma să plece mai târziu în cursul zilei de luni spre Atena, prima etapă din turneul de o săptămână în străinătate — în Europa și America Latină.

Reuters apreciază că Obama a părut să îi transmită cu calm unele sfaturi lui Trump, fără încrâncenarea din campania electorală. El se așteaptă ca omul de afaceri fără experiență politică să devină un șef de stat pragmatic.

"Funcția asta are un fel al ei de a te trezi. Aspectele pozițiilor lui sau înclinațiile care nu corespund realității o să-i fie zdruncinate rapid, deoarece realitatea are un fel al ei de a se impune", a mai spus președintele în exercițiu, la adresa celui ales.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei