Obama dă asigurări că Trump dorește relații solide în NATO

Obama dă asigurări că Trump dorește relații solide în NATO

Înaintea ultimului turneu internațional ca președinte al Statelor Unite, Barack Obama a dat asigurări că succesorul său, Donald Trump, este fidel alianței nord-atlantice și unor relații solide în NATO, transmite DPA.

"Unul din mesajele pe care le voi putea transmite este angajamentul său (al lui Trump — n. red.) față de NATO și alianța nord-atlantică. Nu există nicio slăbire a hotărârii în ceea ce privește relațiile puternice și robuste în NATO", a declarat Obama luni, într-o conferință de presă la Casa Albă.

Trump "este sincer în dorința de a fi un președinte de succes și de a purta înainte această țară", a apreciat Obama, care l-a primit pe viitorul președinte la Casa Albă săptămâna trecută și a discutat cu el timp de o oră și jumătate.

Președintele american urma să plece mai târziu în cursul zilei de luni spre Atena, prima etapă din turneul de o săptămână în străinătate — în Europa și America Latină.

Reuters apreciază că Obama a părut să îi transmită cu calm unele sfaturi lui Trump, fără încrâncenarea din campania electorală. El se așteaptă ca omul de afaceri fără experiență politică să devină un șef de stat pragmatic.

"Funcția asta are un fel al ei de a te trezi. Aspectele pozițiilor lui sau înclinațiile care nu corespund realității o să-i fie zdruncinate rapid, deoarece realitatea are un fel al ei de a se impune", a mai spus președintele în exercițiu, la adresa celui ales.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…