Obama despre procedurile FBI: "Noi nu acționăm pe baza unor insinuări"

Obama despre procedurile FBI: "Noi nu acționăm pe baza unor insinuări"

Este important ca investigațiile guvernamentale să nu permită ca sugestiile sau "insinuările" să influențeze opinia publică, a declarat președintele Statelor Unite Barack Obama în primele comentarii după ce FBI a anunțat noi e-mailuri având o posibilă legătură cu investigația privind candidatul democrat la alegerile prezidențiale Hillary Clinton, relatează Reuters.

Președintele democrat a afirmat într-un interviu la radio că nu dorește să se amestece în proces după ce Biroul Federal de Investigații a anunțat că a găsit noi e-mailuri ce ar putea să se refere la utilizarea de către Clinton a unui server de e-mail privat pentru serviciu în timp ce ea era secretar de stat.

Directorul FBI James Comey a declarat că nu este clar dacă aceste e-mailuri sunt semnificative. Decizia sa de a anunța descoperirea acestor e-mailuri a afectat drastic campania prezidențială cu 11 zile înaintea alegerilor din 8 noiembrie și a atras critici puternice din partea democraților.

"Eu cred că există o normă ca atunci când există investigații, noi să nu acționăm pe baza unor insinuări, nici pe baza unor informații incomplete și nici pe scurgeri de informații", a declarat Obama citat de NowThisNews într-un interviu difuzat miercuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…