Obama și Trump se vor întâlni 'la o cafea' cu puțin înaintea ceremoniei de învestitură a președintelui ales

Obama și Trump se vor întâlni 'la o cafea' cu puțin înaintea ceremoniei de învestitură a președintelui ales

Președintele în exercițiu al SUA, Barack Obama, și succesorul său la Casa Albă, Donald Trump, vor avea o scurtă întâlnire 'la o cafea' cu puțin timp înaintea ceremoniei de învestitură a președintelui ales, la 20 ianuarie, au informat miercuri surse oficiale, citate de EFE.

'(Soții Obama) au fost foarte amabili și au trimis o invitație la o cafea sau un ceai în cursul dimineții' de 20 ianuarie, a confirmat pentru presă președintele Comitetului de Învestitură Prezidențială, Tom Barrack. 'Se vor duce la Casa Albă (...) vor sta acolo circa o jumătate de oră, după care vor merge împreună (la ceremonia de învestitură)', a explicat Barrack, care a adăugat că Trump nu va beneficia de prezența unor personalități în timpul evenimentului, pe motiv că dorește să evite ca ceremonia de învestitură să capete 'caracteristici de circ'.

Evenimentele oficiale ale ceremoniei de învestitură vor începe la 19 ianuarie cu o vizită a lui Trump și a vicepreședintelui său, Mike Pence, la Cimitirul Național din Arlington, urmată de un concert de bun venit. Vineri, 20 ianuarie, Trump și Pence vor depune jurământul la Capitoliu, sediul Congresului SUA, de la Washington. Apoi, vor participa amândoi la tradiționala defilare de pe Pennsylvania Avenue, care se întinde de la Capitoliu până la Casa Albă, precum și la balurile de învestitură. Sâmbătă, 21 ianuarie, Trump și Pence vor asista la un serviciu religios la Catedrala Națională din Washington, eveniment care pune capăt actelor oficiale ale ceremoniei de învestitură.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro