Obama, Trump şi Hillary Clinton, cei mai 'admiraţi' în Statele Unite

Obama, Trump şi Hillary Clinton, cei mai 'admiraţi' în Statele Unite

Fostul preşedinte Barack Obama şi fosta candidată la Casa Albă Hillary Clinton sunt cei mai citaţi, bărbat şi femeie, în sondajul anual publicat miercuri de Institutul Gallup în legătură cu personalităţile cele mai admirate de americani, relatează AFP.

Barack Obama este bărbatul preferat de 17% dintre americani, urmat de Donald Trump, citat de 14% dintre cei chestionaţi. Obama figurează primul în acest clasament din 2008.

Papa Francisc este primul străin citat, pe locul trei, cu 3% dintre menţiuni.

Dintre femei, Hillary Clinton este din nou cea mai citată, de 9% dintre persoanele chestionate, urmată de Michelle Obama (7%) şi animatoarea de televiziune Oprah Winfrey (4%). Acesta este al 16-lea an consecutiv când Hillary Clinton se plasează în fruntea clasamentului.

Dar scorul ei de 9% este cel mai slab după 2002.

Ratingul său de popularitate este de fapt la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată într-un sfert de secol, cu 36% de opinii favorabile faţă de 61% negative, potrivit Gallup.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.049 de adulţi, cu o marjă de eroare de 4 puncte. Respondenţii pot cita numai persoane în viaţă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”