Obiceiurile zilnice care pot îmbunătăţi sănătatea mintală. Cât de important e să petreci timpul în aer liber

Obiceiurile zilnice care pot îmbunătăţi sănătatea mintală. Cât de important e să petreci timpul în aer liber

Mai multe obiceiuri, de zi cu zi, pot îmbunătăţi semnificativ sănătatea mintală, conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Curtin din Australia.

Petrecerea timpului în natură poate îmbunătăți sănătatea mintală Foto: Arhivă

Petrecerea timpului în natură poate îmbunătăți sănătatea mintală Foto: Arhivă

Obiceiuri obişnuite cum ar fi discuţiile cu prietenii, petrecerea timpului în natură sau activităţile antrenante din punct de vedere mental, pot ajuta sănătatea mintală.

Potrivit studiului, la care au participat peste 600 de adulţi din statul Australia de Vest, s-a constatat că persoanele care s-au angajat în conversaţii zilnice au obţinut un scor cu 10 puncte mai mare pe o scară standard a sănătăţii mintale comparativ cu persoanele care au făcut acest lucru rar, a anunţat duminică, 4 mai, echipa de cercetătorii de la Universitatea Curtin, trasmite agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Expunerea zilnică la natură a fost asociată cu o creştere cu cinci puncte, în timp ce interacţiunile sociale regulate, activitatea fizică, practicile spirituale şi ajutarea altora au contribuit, de asemenea, la îmbunătăţirea sănătăţii mintale.

Aceste constatări, publicate în jurnalul ştiinţific SSM-Mental Health, evidenţiază beneficiile acestor activităţi accesibile, cu costuri reduse, pentru menţinerea sănătăţii mintale , a declarat Christina Pollard, cercetătoare principală în cadrul studiului.

Acestea nu sunt programe costisitoare sau intervenţii clinice - sunt comportamente care fac deja parte din viaţa multor oameni şi pot fi uşor încurajate prin mesaje de sănătate publică", a declarat Christina Pollard, care a mai adăugat: „Conectarea regulată cu ceilalţi - chiar şi o discuţie zilnică - poate face o diferenţă măsurabilă în ceea ce priveşte modul în care se simt oamenii. În mod similar, petrecerea timpului în aer liber sau efectuarea unor activităţi care necesită gândire şi concentrare, cum ar fi să dezlegi cuvinte încrucişate, să citeşti sau să înveţi o limbă nouă, oferă o resetare mentală".

Rezultatele susţin investiţiile în iniţiative pentru sănătatea mintală la nivel de comunităţi.

Este vorba despre prevenţie, nu doar despre tratament - despre a ajuta oamenii să aibă o bună sănătate mintală înainte de a atinge un moment de criză", a mai spus cercetătoarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1 / Crește ritmul de vot în marile orașe

2 LIVE Rezultate alegeri prezidențiale 2025 / George Simion a câștigat primul tur cu 41% / Nicușor Dan, în turul doi

3 BREAKING Nicușor Dan crește cu un procent pe oră!

4 LIVE Rezultate exit-poll: George Simion, dat câștigător de Avangarde și INSCOP / Nicușor Dan și Crin Antonescu se bat pentru locul 2 / Votul din diaspora …

5 VIDEO O imagine care spune totul despre ce se întâmplă în PSD...