Obiective și reprezentanți ai Turciei în Suedia, Germania și Franța au fost ținta unor atacuri în weekend

Obiective și reprezentanți ai Turciei în Suedia, Germania și Franța au fost ținta unor atacuri în weekend

O moschee și un centru cultural turc afiliat din Stockholm au fost atacate cu pietre duminică de către persoane necunoscute fără să se înregistreze victime, a indicat un oficial, citat de agenția de presă Anadolu.

Moscheea Rinkeby și centrul său cultural turc au fost ținta atacului în zorii zilei de duminică, potrivit oficialului, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului din motive de securitate.

Nu s-au înregistrat victime, deoarece nu se afla nimeni în interiorul clădirilor când a avut loc atacul. Au fost însă sparte geamurile clădirilor.

Autoritățile suedeze au deschis o anchetă pentru prinderea suspecților.

Tot duminică, un vehicul al Consulatului general al Turciei a fost incendiat în orașul german Hanovra, a indicat o sursă diplomatică turcă.

Potrivit sursei, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, din cauza restricțiilor de a discuta cu presa, vehiculul a fost carbonizat în incendiu.

Poliția anchetează o posibilă legătură între incident și susținătorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Hanovra.

Luna trecută, aproape 300 de susținători ai PKK au demonstrat în fața Consulatului Turciei din orașul german Hamburg. Susținătorii PKK au agresat personalul Consulatului în timpul unei recepții ce a avut loc pe 29 octombrie cu ocazia Zilei Republicii Turce.

Sâmbătă seara, reprezentanți ai Turciei în orașul francez Nantes au fost atacați cu cocktail-uri Molotov, potrivit unei surse consulare. În cursul atacului au fost avariate clădiri. Poliția franceză a demarat o operațiune pentru prinderea atacatorilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!