Obreja: Toader şi cei care conduc ţara trebuie să curme cât mai repede toate nedreptăţile

Obreja: Toader şi cei care conduc ţara trebuie să curme cât mai repede toate nedreptăţile

Rudel Obreja, fostul şef al Federaţiei Române de Box, condamnat definitiv în dosarul "Gala Bute", a afirmat, luni, la Instanţa supremă, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi guvernanţii "ar trebui să curme cât mai repede toate nedreptăţile care s-au făcut de-a lungul timpului".

Obreja s-a prezentat la Instanţa supremă, unde se judecă contestaţia în anulare a acestuia împotriva deciziei prin care a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în acest dosar.

"Tudorel Toader şi toţi cei care conduc ţara asta ar trebui să curme cât mai repede toate nedreptăţile care s-au făcut de-a lungul timpului, pentru că un singur om dacă a ajuns în puşcărie în mod nelegal, chestia asta ar trebui să zguduie din temelii Justiţia română. Pe de altă parte, există probleme majore la completurile de trei. La completurile de cinci nu doar un singur judecător nu a fost tras la sorţi, pentru că nu are nimeni dovada momentelor în care s-au tras la sorţi în anii anteriori completurile astea. Deci, ele au fost puse cu mâna, au fost introduşi oamenii... Da, am probe, mai aveţi nevoie de probe?", le-a spus Obreja jurnaliştilor.

Întrebat despre contestaţia în anulare făcută în cazul deciziei de condamnare din dosarul 'Gala Bute', Obreja a afirmat că 'trebuie făcută dreptate' şi că acuzaţiile în cazul său sunt 'făcături' pe care el le-ar fi demontat pe parcursul procesului, dar de care magistraţii din completurile sale nu au ţinut cont.

'Ar trebui făcută dreptate, pentru că s-au făcut enorme ticăloşii, s-au făcut manevre şi voi arătaţi lucrurile astea. Eu am păţit şi păţesc asta de ani de zile. Încerc să am parte de o expertiză în dosar. Nu pot să am parte... Trei - patru ani m-au cercetat pentru şapte acuzaţii care după aceea au dispărut din dosar şi au venit cu altceva, tot ca să mă agaţe în dosar. N-a fost nimic în 'Gala Bute' şi se ştie şi la nivel internaţional că eu am fost condamnat pentru 'Gala Bute'. Astea sunt nişte făcături ale unui sistem care se luptă între ei şi care au pus mâna pe ţară', a mai spus Obreja.

Instanţa supremă a stabilit pentru luni judecarea contestaţiei în anulare făcută de Rudel Obreja după condamnarea sa la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul 'Gala Bute', în care a fost condamnată definitiv şi Elena Udrea, fost ministru al al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la şase ani de închisoare cu executare. AGERPRES/(A - autor: Cătălin Lupăşteanu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…