Octavia Spineanu-Matei este candidatul României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Octavia Spineanu-Matei este candidatul României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Octavia Spineanu-Matei a fost aleasă candidatul României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

În prezent, ea este judecător la Tribunalul Uniunii Europene. A fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi director al Institutului Naţional al Magistraturii.

Candidatul României pentru ocuparea funcţiei de judecător al Curţii de Justiţie este selectat de o comisie specială, alături de două propuneri de rezervă.

Potrivit regulamentului, rezultatele procedurii de selecţie sunt publicate pe site-urile Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile finale, însoţite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, sunt comunicate Guvernului, spre aprobare.

Dacă Guvernul nu este de acord cu propunerea înaintată de comisie, alege motivat dintre propunerile de rezervă.

În cazul în care Guvernul nu este de acord cu niciuna dintre propunerile prezentate, se reia procedura de selecţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”