Ofensiva turcă în Siria: Egiptul cere o reuniune de urgenţă a Ligii Statelor Arabe

Ofensiva turcă în Siria: Egiptul cere o reuniune de urgenţă a Ligii Statelor Arabe

Egiptul a cerut miercuri seară convocarea unei reuniuni de urgenţă a Ligii Statelor Arabe pe tema ofensivei militare turce în nordul Siriei, a anunţat Ministerul de Externe de la Cairo, relatează Reuters.

''Egiptul a condamnat în termenii cei mai fermi agresiunea turcă pe teritoriul sirian'', a declarat ministerul citat.

Acesta a adăugat că ofensiva turcă în Siria ''reprezintă un atac flagrant şi inacceptabil asupra suveranităţii unui stat arab frate''.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri declanşarea unei noi operaţiuni militare împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), susţinute de ţările occidentale, dar considerate teroriste de Ankara . Această operaţiune vizează, potrivit lui Erdogan, "teroriştii din YPG şi Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic)" şi are drept obiectiv crearea unei "zone de securitate" în nord-estul Siriei.

"Zona de securitate pe care o vom crea va permite reîntoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor", a dat asigurări şeful statului turc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria