Oficial: Costel Alexe, pus sub control judiciar în dosarul șpăgii în tablă. El s-a autosuspendat din funcțiile de conducere din PNL

Oficial: Costel Alexe, pus sub control judiciar în dosarul șpăgii în tablă. El s-a autosuspendat din funcțiile de conducere din PNL

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a primit calitatea de inculpat și fost pus sub control judiciar de DNA în dosarul în care e acuzat că ar fi luat șpagă 22 de tone de tablă de la combinatul siderurgic Liberty Galați. Costel Alexe a confirmat informația pentru G4Media.ro.

El a declarat pentru G4Media.ro că s-a autosuspendat din funcția de președinte al filialei PNL Iași și din funcția de vicepreședinte al PNL la nivel central, și rămâne simplu membru al partidului.

Dacă s-ar fi retras din partid, el ar fi pierdut automat președinția Consiliului Județean Iași.

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul combinatului siderurgic Liberty ”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA. Mai precis, el e acuzat de procurori că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi luat mită un tir de tablă de gard în valoare de 100.000 de lei ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro.

Demisia sa din funcțiile de conducere vine la o zi după ce președintele Iohannis a spus că ”ar fi cazul să reacționeze politic și PNL” în cazurile dosarelor de corupție ale lui Costel Alexe și Mihai Chirica. ”Dacă nu o va face în următoarele zile voi avea o discuție pe această speță”, a mai spus Iohannis.

Comunicatul oficial al lui Costel Alexe:

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași și vicepreședinte al PNL.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal.

Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine. Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...