OFICIAL Dragnea va ispăşi pedeapsa în regim închis. Nu va avea drept la vizite intime pentru că Irina este doar o țiitoare. Alte amănunte

OFICIAL Dragnea va ispăşi pedeapsa în regim închis. Nu va avea drept la vizite intime pentru că Irina este doar o țiitoare. Alte amănunte

OFICIAL Dragnea va ispăşi pedeapsa în regim închis. Nu va avea drept la vizite intime pentru că Irina este doar o țiitoare. Alte amănunte.

Liviu Dragnea va primi, cel mai probabil, un regim de detenţie închis pentru că pedepsa sa este mai mare de trei ani, a declarat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru  Adevărul.

Oricum, din această săptămâna (astăzi expiră perioada de carantină), el va fi “oaspetele” unui penitenciar din Capitală sau din apropiere. Astfel, comisia Penitenciarului Rahova ar putea decide ca acestă să rămână pe loc sau să fie transferat la Jilava, dar mai ales la Găeşti.

Centrul de detenţie Găeşti este considerat ca fiind “unul curat, liniştit, cu condiţii decente”, susţin sursele citate.

“Cu toate astea, spaţiul nu se mulează standardelor moderne de detenţie aşa că fostul lider al PSD va beneficia chiar şi acolo de o reducere finală cu 20% a pedepsei, conform recursului compensatoriu”, a explicat Sorin Dumitraşcu.

Pe de altă parte, perioada de carantină se apropie de final pentru Liviu Dragnea, iar acesta ar fi depus deja o cerere de transfer din penitenciarul Rahova, a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

Concret, există informaţii conform cărora Liviu Dragnea ar fi cerut să ajungă la un penitenciar din judeţul Mehedinţi, respectiv la secţia din Vânjuleţ a peniteciarului Drobeta Turnul Severin. Aceasta este cunoscută în mediul peniteciar ca fiind una cu un regim mai relaxat. Tocmai din acest motiv acolo şi-au făcut pedepsele şi Gigi Neţoiu sau fostul deputat Gabriel Bivolaru, a precizat Dumitru Coarnă.

O zi reducere, la două zile de muncă

Regimul de detenţie închis este al doilea ca duritate în sistemul penitenciar din România după cel de maximă siguranţă de care au parte, în general, cei care au săvârşit infracţiuni violente. Se aplică persoanelor condamnate la pedeapse de peste 3 ani, dar nu mai mari de 13 ani, iar cu o sentinţă de trei ani şi şase luni, fostul şef al PSD se încadrează la limită.

El va fi cazat, la comun, iar având în vedere că a fost condamnat pentru un act de corupţie, va avea colegi de celulă liniştiţi, condamnaţi, la fel, pentru infracţiuni dedicate “gulerelor albe”.

Dragnea va putea opta să muncească, iar două zile de muncă îi vor aduce o zi scăzută din pedeapsă. Va beneficia de consiliere psihologică şi va putea cere să meargă la capelă, totul sub paza gardienilor. Chiar şi în timpul plimbării, deţinuţii cu regim închis sunt atent supravegheaţi de lucrătorii din penitenciar.

Fără vizită intimă

Conform legii, Dragnea are dreptul la 10 apeluri telefonice în fiecare zi, cu durata maximă cumulată de 60 de minute şi poate fi vizitat de cinci ori pe lună. La fiecare 30 de zile are dreptul să primească un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de cel mult 6 kg de fructe şi legume. Tigări nu poate primi în pachet, dar acestea pot fi achiziţionate de la magazinul penitenciarului unde va putea cheltui cel mult 1.500 de lei pe lună, bani din salariu sau primiţi de la rude.

Dragnea nu va beneficia de dreptul la vizită intimă pentru nu este căsătorit legal. Dacă se decide să facă pasul cel mare în penitenciar, el va avea parte de o vizită intimă specială, de 48 de ore, iar apoi, până la sfârşitul pedepsei, îşi va putea vedea soţia odată la trei luni, timp de trei ore.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie