Oficial OMS: SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Trump: Nu este ușor pentru guvernul federal. Piața măștilor sanitare și a ventilatoarelor a înnebunit

Oficial OMS: SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Trump: Nu este ușor pentru guvernul federal. Piața măștilor sanitare și a ventilatoarelor a înnebunit

Organizaţia Mondială a Sănătăţii constată o ”foarte mare accelerare” a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, potrivit Reuters. În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a mai declarat oficialul OMS.

În acest context, preşedintele american Donald Trump a admis marţi că există dificultăţi de procurare a materialelor medicale cruciale, notând că ”piaţa mondială a înnebunit” şi că guvernului federal nu îi este uşor să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie. Trump a mai anunțat, pe twitter, că tocmai au fost achiziționate 400 de ventilatoare pentru New York, unul dintre cele mai afectate state.

Situația s-ar putea agrava. Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: ”Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial”.

SUA au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Pandemia se accelerează, la nivel global, și se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele oficiale de până acum 334.981, respectiv 14.510 ( mai mici față de datele centralizate neoficial de platforma arcgis, ca urmare a metodoligiei diferite de actulizare a datelor în timp real, din toate zonele).

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!