OFICIAL Toader NU îi permite președintelui să își lanseze cartea la Universitatea AI Cuza din Iași! Rahații au pus mâna pe România, oameni buni!

OFICIAL Toader NU îi permite președintelui să își lanseze cartea la Universitatea AI Cuza din Iași! Rahații au pus mâna pe România, oameni buni!

OFICIAL Toader NU îi permite președintelui să își lanseze cartea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași! Rahații au pus mâna pe România, oameni buni!

Rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a respins solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a-și lansa, pe 11 mai, volumul ”EU.RO” la instituția de învățământ pe care o conduce, a anunțat Curtea Veche Publishing, editura unde a apărut ultima carte a șefului statului.

În aceeași zi, liberalii au programat un miting electoral la Iași.

Potrivit editurii, Universitatea din Iași a respins solicitarea de a găzdui lansarea de carte, motivând că în ziua respectivă au loc o serie de evenimente, dar, potrivit calendarului disponibil pe pagina de internet a Universități, nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Comunicatul integral transmis de Curtea Veche:

În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial că lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte.

În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” . Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului.

În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectivă, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis și-a lansat pe 17 aprilie o nouă carte, cu titlul „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”. Anterior, șeful statului a anunțat că se va implica în campania electorală pentru a promova referendumul pe care l-a convocat pe tema justiției. Luni, liderul PNL, Ludovic Orban, a anuțat că l-a invitat pe Klaus Iohannis să participe la mitingul din 11 mai de la Iași.

Marți, Liviu Dragnea, i-a avertizat pe liberali că i-ar putea lăsa pe oamenii din partidul său, „care sunt foarte nervoşi” să facă o contramanifestaţie în ziua mitingului PNL de la Iaşi, la care este invitat şi preşedintele Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante