Oficial/China refuză să lase OMS să se alăture anchetei despre originea coronavirusului

Oficial/China refuză să lase OMS să se alăture anchetei despre originea coronavirusului

China refuză să lase Organizația Mondială a Sănătății să descopere adevărul despre originea pandemiei. Astfel, autorităţile de la Beijing nu permit ca OMS să se alăture anchetei cu privire la origininea virusului Sars-CoV-2. China a fost acuzată că a ţinut secret modul în care a început criza epidemică.

China a fost criticată pentru că nu a fost transparentă în privinţa evoluţiei pandemiei. Mai multe ţări cred că Beijingul a întârziat deliberat să anunţe restul lumii despre gravitatea epidemiei de COVID-19. Mai grav este că persoanele care au vorbit despre virus au suferit represalii din partea autorităţilor chineze.

Reprezentantul OMS, Dr. Gauden Galea a declarat pentru Sky News că organizaţia a trimis solicitări comisiei de sănătate şi autorităţilor chineze ca să participe la ancheta internă dorită să elucideze originea coronavirusului. Până în acest moment OMS nu a fost invitată să se alăture echipei chineze, relatează  Mediafax .

Dr. Galea crede că este improbabil în cazul unei pandemii să se înregistreze doar 41 de cazuri de infectare în Wuhan într-o perioadă de timp de două săptămâni, mai exact de pe 2 până pe 16 ianuarie, aşa cum China a raportat.

Oficialii americani din serviciile de informaţii au susţinut că partenerii chinezi au ţinut ascunsă încă de la început gravitatea situaţiei şi nu au acţionat rapid în consecinţă. OMS a fost criticată de către SUA pentru că a acceptat statisticile Chinei fără să le pună la îndoială.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...