OFICIAL/Expert OMS: Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia, dar va fi nevoie de precauţie în continuare

OFICIAL/Expert OMS: Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia, dar va fi nevoie de precauţie în continuare

Izolarea în casă şi alte măsuri stricte care sunt în vigoare în Italia de două săptămâni ar trebui să conducă în curând la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie în continuare de precauţie, a declarat luni un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters și Agerpres.

„Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sunt aproape (de o stabilizare a situaţiei - n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică”, a spus într-o conferinţă de presă la Geneva doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situaţii de urgenţă.

În privinţa Italiei, „ar trebui să începem să observăm o stabilizare”, a precizat el. „Cazurile pe care le vedem astăzi reflectă expunerea din urmă cu două săptămâni”, a adăugat reprezentantul OMS.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...