Oficiali americani afirmă că nu există dovezi că atacatorul din Las Vegas ar avea legături cu grupări militante

Oficiali americani afirmă că nu există dovezi că atacatorul din Las Vegas ar avea legături cu grupări militante

Doi înalți oficiali americani au afirmat luni că nu există nici o dovadă că Stephen Paddock, autorul atacului din Las Vegas, soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, ar avea legături cu vreo grupare militantă internațională, relatează Reuters și AFP.

Gruparea Statul Islamic a dat publicității un comunicat, prin intermediul agenției sale de propagandă Amaq, în care revendică responsabilitatea atacului din Las Vegas, afirmând că atacatorul s-a convertit la Islam în urmă cu câteva luni.

''Autorul atacului din Las Vegas este un soldat al Statului Islamic'', a indicat Amaq.

Dar, unul din cei doi oficiali americani a minimalizat revendicarea de către Statul Islamic a responsabilității atacului și a spus că există motive să se creadă că Paddock (64 de ani) are un trecut cu probleme psihologice.

Șeriful din Las Vegas, Joseph Lombardo, a afirmat anterior că Paddock locuia în Mesquite, un mic oraș cu circa 18.000 de locuitori, situat la circa 120 km nord-est de Las Vegas, în Nevada, la frontiera cu Arizona.

Potrivit fratelui său, care a vorbit la NBC, Stephen Paddock era pensionar, ca mulți alți locuitori din Mesquite. El nu era cunoscut serviciilor de poliție din micul oraș, nici celor din Las Vegas. ''Era o persoană disperată, care voia să facă multe victime'', a declarat șeriful.

Lombardo a indicat, de asemenea, că Paddock fusese citat să compară în fața unui tribunal în urmă cu mai mulți ani, dar situația a fost soluționată în mod normal de către justiție. Las Vegas Review-Journal a relatat că Paddock depusese plângere împotriva unui cazinou din Strip, marea arteră care traversează orașul, după ce alunecase pe pământ, dar și-a retras în cele din urmă plângerea.

''Nu avem nici o idee despre ceea ce s-a întâmplat'', a declarat, emoționat, Eric, fratele lui Paddock, pentru Las Vegas Review-Journal. ''Este ca și cum ar fi căzut un asteroid peste noi'', a adăugat bărbatul, în vârstă de 55 de ani, care părea profund afectat de masacrul din Las Vegas. ''Nimic nu ne permite să explicăm ceea ce a făcut el'', a mai spus Eric.

Lui Stephen Paddock îi plăcea să meargă la cazinou să joace, a mai spus fratele său la NBC News. Întrebat de CBS News, Eric a afirmat că Stephen nu avea convingeri religioase cunoscute.

Canalul ABC News a difuzat o fotografie cu Stephen Paddock în fața unui bar, având în mână se pare un pahar cu alcool. El era în fotografie cu prietena sa, Marilou Danley, care a fost arestată în străinătate.

Potrivit ABC, Stephen Paddock era de profesie contabil, avea un brevet de aviație și un permis de vânătoare eliberat de statul Alaska.

Aflat la etajul al 32-lea al unui hotel adiacent, înarmat până-n dinți, Stephen Paddock a deschis focul asupra unei mulțimi prezente la un concert de muzică country: cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte peste 400 — rănite . Responsabilul celui mai grav atac armat din istoria modernă a SUA avea cu el în camera de hotel cel puțin 10 puști și se pace că el s-a sinucis înainte de sosirea polițiștilor, a mai spus șeriful din Las Vegas.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”