Oficios de la Budapesta: Tatăl lui Ludovic Orban a fost ofițer de securitate maghiar

Oficios de la Budapesta: Tatăl lui Ludovic Orban a fost ofițer de securitate maghiar

Publicația pro-guvernamentală Magyar Nemzet, oficiosul guvernului de la Budapesta, îl critică în termeni duri pe liderul PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că prin investiții economice în Ținutul Secuiesc ar putea fi schimbată compoziția etnică din zona preponderent locuită de maghiari. Publicația îi amintește lui Orban originile maghiare și îl acuză, la fel ca pe șeful statului, că ”îşi construieşte capital din sentimente antimaghiare.”

În articolul semnat de Tamás Pataki se mai arată că tatăl liderului PNL ”a fost ofiţer de securitate maghiar” iar Ludovic Orban a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană și că împreună cu fratele său, Leonard Orban, au fost şi confirmaţi religios. ”Potrivit cunoscuţilor săi vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi”, mai scrie publicația de la Budapesta. Autorul articolului scrie în final că speră ca Ludovic Orban să revină la identitatea maghiară.

Redăm mai jos integral articolul publicat de oficiosul guvernamental Magyar Nemzet:

”Transilvania este bântuită de un zombi, un zombi al lui Ceauşescu. A revenit la viaţă, nu au fost de ajutor nici usturoiul, nici inima străpunsă de săgeţi – este adevărat că aceste metode au efect doar împotriva vampirilor, dar la urma urmei şi un zombi este un băutor de sânge care a trecut imediat la înghiţirea maghiarilor.

Acum, zombi-ul român din toate timpurile s-a trezit tocmai în Ludovic Orban, deoarece liderul PNL a spus ceva la care se gândeşte şi în spiritul căruia acţionează fiecare politician român, dar fără a vorbi astfel în public despre aşa ceva: politicianul celui mai mare partid român de guvernământ a ameninţat Ţinutul Secuiesc cu investiţii economice – aşa ceva putea apărea doar într-o piesă a lui Örkény sau Caragiale.

Însă trebuie să ne fie la fel de teamă de cadoul lui Orban ca şi de cel al grecilor, deoarece politicianul român vrea să schimbe prin aceste investiţii componenţa etnică a judeţului Harghita din Ţinutul Secuiesc locuită în procent de 85% de maghiari.

Citez: „Dacă se va reuşi dezvoltarea zonei conform potenţialului existent, veţi vedea că se va putea schimba semnificativ şi componenţa etnică. (…) Dacă aici se vor dezvolta capacităţi de producţie şi va fi nevoie de forţă de muncă, este evident că vor veni şi persoane în căutare de lucru.”

Până acum guvernele românești din toate timpurile au încercat să-i înfometeze pe secui, dar ei s-au dovedit mai rezistenţi, iar acum schimbă strategia, ar dori să creeze o viaţă mai bună pentru venirea migranţilor economici – adică muncitorii sezonieri români. Pare o idee stranie privind dinspre Ungaria să auzi aşa ceva din partea unui politician liberal, numai că nu există nicăieri în lume un tip de om mai şovin decât un politician liberal.

Un aspect interesant în această poveste este faptul că Ludovic Orban este originar din Braşov, tatăl său a fost ofiţer de securitate maghiar, el a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană, iar împreună cu fratele său au fost şi confirmaţi religios. Potrivit cunoscuţilor săi vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi. Adică Ludovic Orban este un bărbat maghiar care serveşte statul român – la fel ca şi tatăl său. Poartă aceeaşi „pantofi” ca şi preşedintele de stat, sas de origine, care îşi construieşte capital din sentimente antimaghiare.

Însă, dacă îl preocupă atât de mult dezvoltarea economică a regiunii, de ce în calitate de ministru al transporturilor, apoi ca premier nu a promovat construirea autostrăzii care traversa şi Ţinutul Secuiesc? Dar să întreb ceva şi mai curios: dacă se doreşte dezvoltarea regiunii transilvane, de ce nu se retrocedează în totalitate pădurile şi pământurile proprietarilor maghiari – să li se dea înapoi munţii! -, deoarece oricum nu pot întreţine castelele, gospodăriile, şi să întărească Biserica catolică din Transilvania, să retrocedeze Biblioteca Battyháneum şi să nu mai încerce să naţionalizeze Colegiul Székely Mikó.

Fiţi curajos, domnule Orban, rupeţi-vă de obiceiul balcanic, comunist! Doar că va fi un lucru greu, deoarece statul român este un stat şovinist din momentul conceperii sale. Statul român are un singur scop: realizarea statului naţional român pur din punct de vedere etnic. Nu a renunţat la acest scop nici până azi, pentru asta luptă, de aceea a întemniţat doi maghiari nevinovaţi declarându-i drept terorişti, deşi nu luptau decât pentru autodeterminarea secuilor.

Tocmai de aceea este de preferat să acceptăm că acest stat român va lupta atâta vreme până când nu va ma rămâne niciun singur maghiar în Transilvania. Distrugerea şi exsangvinarea economică a zonelor locuite de maghiari a făcut şi face parte de la Trianon încoace din cea mai importantă strategie a statelor înconjurătoare: în Slovacia se întâmplă acelaşi lucru cu maghiarii din zona Csallóköz (Zitny ostrov), Transcarpatia nu este în mod întâmplător a doua cea mai săracă regiune din Ucraina, iar în România s-a lăsat intenţionat în paragină moştenirea construită – ca nu cumva să revină la o stare bună.

Domnule Orban, Ţinutul Secuiesc a fost dintotdeauna maghiar şi va rămâne aşa! Sperăm ca odată să reveniţi şi dvs la identitatea dvs maghiară şi veţi lupta din toată inima pentru o viaţă mai bună a maghiarilor din Transilvania, deoarece noi credem în miracole. Se pot întâmpla multe lucruri pe acel drum spre Damasc.”

Sursa: Magyar Nemzet / Rador/ Traducerea: Imola Stănescu


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...