Ofițerii ruși refuză să ridice cadavrele soldaților morți, pentru ca armata să nu fie nevoită să le despăgubească familiile

Ofițerii ruși refuză să ridice cadavrele soldaților morți, pentru ca armata să nu fie nevoită să le despăgubească familiile

Un fost condamnat a oferit o perspectivă îngrozitoare despre serviciul în armata rusă, spunând că ofițerii săi au refuzat să ridice cadavrele soldaților de pe câmpul de luptă, pentru ca armata rusă să nu fie nevoită să le despăgubească familiile.

Soldați ruși FOTO Profimedia

Într-un interviu, soldatul care a servit într-una dintre unitățile de condamnați ale Ministerului rus al Apărării – care a fost identificat drept „Aleksandr” – a declarat pentru Times că i s-a ordonat să nu ridice cadavrele colegilor săi de unitate.

El a spus pentru Times că ofițerii ar putea înregistra bărbații ca „dispăruți în acțiune”, ceea ce înseamnă că familiile lor nu pot primi despăgubiri pentru că au fost uciși în luptă.

„Erau cadavre peste tot”, a spus Aleksandr pentru Times. „Nimeni nu era interesat să le ridice”. Rusia și-a minimalizat adesea pierderile incontestabil de mari din Ucraina, potrivit businessinsider.com .

În timp ce oficialii au recunoscut că au pierdut doar 6.000 de soldați de la invazia pe scară largă a Ucrainei, informațiile occidentale la începutul acestui an sugerau că numărul era mai aproape de 60.000.

Și săptămâna trecută, cercetătorii de la BBC au spus că au identificat peste 30.000 de soldați ruși morți după nume, inclusiv 1.300 doar în ultimele două săptămâni.

Ucraina nu a publicat estimări cu privire la numărul de trupe pe care le-a pierdut pe front, deși o evaluare a armatei americane divulgată la începutul acestui an a estimat că numărul este de aproximativ 17.000.

Dependența Rusiei de unitățile de condamnați a crescut pe măsură ce soldații săi recrutați au fost decimați în Ucraina.

În timp ce mercenarii din Grupul Wagner erau inițial soldați încarcerați, Ministerul rus al Apărării a preluat procesul de recrutare în februarie, înscriind mii de deținuți și promițându-le salarii și libertate la sfârșitul contractelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat