Olaf Scholz, avertisment pentru Ucraina: Nu are dreptul să lanseze tiruri cu arme germane asupra teritoriului Rusiei

Olaf Scholz, avertisment pentru Ucraina: Nu are dreptul să lanseze tiruri cu arme germane asupra teritoriului Rusiei

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Ucraina nu are dreptul să utilizeze armele primite din partea Germaniei pentru a efectua tiruri asupra teritoriului Federaţiei Ruse, potrivit publicaţiei germană Die Zeit, citată de agenţia de presă ucraineană Unian.

Olaf Scholz și Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Reguli similare pentru Ucraina au fost stabilite pentru Ucraina și de alţi furnizori occidentali de arme, a spus Scholz la un eveniment public la Bendorf, în landul Rheinland-Pfalz, notează Agerpres, care citează cele două surse.

Evitarea unui război între Rusia şi NATO, foarte importantă

Olaf Scholz a vorbit despre necesitatea ca ţările occidentale să acorde Kievului asistenţa necesară, avertizând, totodată, că trebuie făcut totul pentru a nu permite declanşarea unui război între Rusia şi NATO.

Potrivit Unian, partenerii occidentali ai Ucrainei, care îi furnizează ajutor militar pentru a contracara agresiunea rusă, subliniază în mod regulat că nu susţin loviturile asupra teritoriului Rusiei în special cu utilizarea armelor livrate de ei.

Agenţia de presă ucraineană amintește că SUA au subliniat în mod particular că respectă deciziile Ucrainei pe câmpul de luptă, dar nu aprobă loviturile asupra teritoriului Rusiei.

Autorităţilor de la Kiev au afirmat până acum că incidentele de pe teritoriul Rusiei sunt problemele statului agresor.

Ucraina dispune însă de propriile arme pentru a lovi ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse, potrivit secretarului Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov.

Direcţia principală de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR) afirmase că Kremlinul se afla în zona de ţintă a forţelor armate ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante