Olanda - Qatar. Locul 1 și calificare fără emoții pentru „Portocala mecanică”

Olanda - Qatar. Locul 1 și calificare fără emoții pentru „Portocala mecanică”

Deși nu a apăsat deloc pedala de accelerație în cele trei partide ale Grupei A, Olanda s-a calificat fără emoții în ”optimile” Cupei Mondiale, de pe primul loc.

De Jong împinge mingea în plasa qatarezilor, stabilind scorul final. Foto EPA EFE

Echipa antrenată de Louis van Gaal a câştigat fără emoţii meciul cu cel mai slab adversar din grupa A a CM Qatar 2022, prin golurile marcate de Cody Gakpo (26) şi Frenkie De Jong (50). Olanda, vicecampioană mondială în 1974, 1978 şi 2010, s-a calificat în optimile Cupei Mondiale pentru a 11-a oară în istoria sa.

Selecţionata ţării gazdă a eşuat în obţinerea primului său punct la Cupa Mondială, după ce în meciul cu Senegalul a marcat primul gol în această competiţie.

Gakpo, în fruntea clasamentului golgeterilor

Fără să strălucească, din nou, olandezii şi-au creat câteva ocazii de gol, prin Blind (4), Depay (14, 26) şi Klaassen (19), înainte de a deschide scorul. Gakpo a reuşit să înscrie cu un şut de la 15 metri (26), după o pătrundere pe centru, după o pasă de la Depay. Pentru Gakpo a fost al treilea gol marcat la CM Qatar 2022, egalându-i pe liderii clasamentului golgheterilor, ecuadorianul Enner Valencia şi francezul Kylian Mbappe.

Gazdele au avut două şuturi în prima parte, dar Noppert a fost la post la mingile trimise de Alhaydos (3) şi Ismail Mohamad (29). Prima parte s-a încheiat cu o şansă bună irosită de Depay (45+3), care a tras pe lângă poartă din poziţie bună.

Batavii şi-au dublat avantajul după pauză (50), când Frenkie De Jong a profitat de pasivitatea apărătorilor şi a reluat în plasă mingea respinsă de portar la şutul lui Depay. Olanda a părut că a marcat şi golul al treilea (68), prin Berghuis, dar reuşit a fost anulată pentru henţ la Gakpo.

Qatar, prima gazdă care nu obține nici un punct la Mondial

Ultima parte a însemnat un joc economicos al echipei Oranje şi încercări ale gazdelor de a marca măcar golul de onoare. Dumfries (73) a şutat la colţul scurt, dar portarul a acordat corner. O fază frumoasă a reuşit Berghuis (90+2), dar şutul său din colţul careului mare a lovit vinclul porţii qatariene.

Qatarul, prima echipă eliminată de la acest turneu final, a devenit a doua formaţie gazdă care părăseşte după faza grupelor turneul final pe care îl organizează, alăturându-se Africii de Sud (2010). Qatarul rămâne, însă, singura echipa gazdă care nu a obţinut o victorie la turneul final pe care l-a găzduit.

Olanda - Qatar 2-0

Au marcat: Gakpo 26, De Jong '49

Olanda: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, De Jong, Blind - Klassen - Gakpo, Depay.

Selecționer: Louis van Gaal.

Qatar: Barsham - Mohammad, Pedro Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed - Al Haydos, Madibo, Hatem - Almoez Ali, Afif.

Selecționer: Felix Sanchez Bas.

Olanda va juca pe 3 decembrie în ”optimile” CM Qatar 2022 contra unei echipe din grupa B a Mondialului, care va fi stabilită după jocurile Țara Galilor - Anglia și SUA - Iran, programate marți, de la ora 21.00.

Clasament final Grupa A

1. Olanda 5-1 7p

2. Senegal 5-4 6p

3. Ecuador 4-3 4p

4. Oatar 1-7 0p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro