Olanda a folosit anchetatori sub acoperire pentru a afla dacă tezaurul dacic furat a fost sau nu topit. Aceștia s-au dat drept colecționari

Olanda a folosit anchetatori sub acoperire pentru a afla dacă tezaurul dacic furat a fost sau nu topit. Aceștia s-au dat drept colecționari

Anchetatorii sub acoperire din Olanda s-au dat drept colecţionari pentru a afla unde se află tezaurul dacic care a fost furat de la muzeul din Drents.

Tânărul contactat de anchetatorii sub acoperire FOTO: Captură video

Tânărul contactat de anchetatorii sub acoperire FOTO: Captură video

Anchetatorii olandezi au trimis doi agenți sub acoperire ca să afle unde e tezaurul românesc furat de la Muzeul Drents.

Aceștia l-au abordat pe fratele unuia dintre suspecți și i-ar fi oferit suma de 500.000 de euro, dar și un telefon mobil și i-ar fi spus acestuia să-și contacteze fratele.

Este vorba despre un tânăr care apare în pozele făcute publice cu șapcă și ochelari într-un magazin de bricolaj.

”La scurt timp, au fost contactați de acest suspect căruia i-au oferit încă 5.000 de euro ca să afle dacă tezaurul dacic mai există sau a fost topit. Suspectul le-a spus că există comoara, dar că nu știe unde e ascunsă. Apoi agenții au vrut să îi ofere încă 400.000 de euro pentru toate obiectele furate, dar răspunsul a fost că suma e mult prea mică. Suspectul nu a mai vrut să continue discuția”, scrie Antena3.

La scurt timp a fost arestat de autoritățile olandeze.

Între timp, a început procesul împotriva hoților implicați în furtul de la Muzeul din Olanda. Doi suspecţi au fost aduși vineri în faţa unei instanțe de la un tribunal olandez, în procesul privind furtului coiful de aur de la Coțofenești și trei brățări dacice. Furtul a fost comis în ianuarie, când hoţii înarmaţi cu exploziv au intrat în Muzeul Drents şi au spart vitrinele pentru a fura coiful şi trei brăţări din aur.

Procuratura a declarat că deţine "numeroase dovezi" care îi asociază cu acest jaf pe cei doi bărbaţi şi pe un alt complice. Autorităţile au găsit haine folosite care prezentau urme de ADN de la suspecţi şi cioburi de sticlă despre care cred că provin de la spargerea geamurilor şi vitrinelor muzeului. Procuratura a declarat că "presupune" că obiectele din aur nu au fost topite şi că principalii suspecţi sunt încă în posesia lor.

Ambii suspecţi au refuzat să facă declarații în instanţă. Poliţia i-a propus chiar unuia dintre suspecţi reducerea la jumătate a pedepsei dacă dezvăluia locaţia coifului, însă fără niciun rezultat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce aveți, bă, tâmpiților, cu Radu Banciu?

2 Schimb acid de replici între Florin Roman și Ilie Bolojan: „Casa noastră are două etaje. La etaj stau șefii, la parter amărâții” / „Am fost la toate con…

3 Șoc pe scena politică! / Cinci parlamentari AUR și-au dat în judecată partidul pentru că nu le-a returnat 9,13 milioane de lei, împrumuturi pentru finan…

4 Ce spun colegii taximetristului care a rămas fără atestat după ce l-a refuzat pe Dacian Cioloş. „Așa e regulamentul”

5 Constantin Toma, dezlănțuit la adresa lui Grindeanu: „Conducere nu mai reprezintă PSD. Suntem deja cu bolovanul de gât”