Olanda extinde regulile privind eutanasia pentru a acoperi copiii de toate vârstele

Olanda extinde regulile privind eutanasia pentru a acoperi copiii de toate vârstele

Noile reglementări se vor aplica celor cu vârste cuprinse între un an și 12 ani care suferă insuportabil și nu au nicio speranță de ameliorare.

Drapelul Olandei

Olanda își vor extinde reglementările privind eutanasia pentru a include posibilitatea ca medicii să asiste la moartea copiilor bolnavi în fază terminală cu vârste cuprinse între un an și 12 ani, potrivit theguardian.com.

Noile norme s-ar aplica la cinci până la zece copii pe an care suferă insuportabil din cauza bolii lor, nu au nicio speranță de ameliorare și pentru care îngrijirile paliative nu pot aduce alinare, a declarat vineri guvernul.

"Sfârșitul vieții pentru acest grup este singura alternativă rezonabilă la suferința insuportabilă și lipsită de speranță a copilului", a precizat acesta într-o declarație.

Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasia în condiții stricte în 2002. Toate cazurile trebuie să fie raportate comisiilor de evaluare medicală. Legea prevedea deja posibilități de eutanasiere pentru bebelușii bolnavi în fază terminală până la prima lor aniversare și pentru copiii de peste 12 ani.

Doar un singur caz de eutanasie pentru un minor cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani a fost raportat în 2022, arată cifrele comisiilor regionale de examinare.

Olanda nu va fi prima țară care va permite medicilor să asiste la moartea copiilor de toate vârstele. Belgia a permis acest lucru din 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep