Olanda: Șase persoane au fost arestate la Amsterdam după un protest al etnicilor turci

Olanda: Șase persoane au fost arestate la Amsterdam după un protest al etnicilor turci

O manifestație în sprijinul autorităților din Turcia a degenerat duminică la Amsterdam, iar șase persoane au fost arestate, transmite DPA, citând informații făcute publice luni de Poliția locală.

Manifestanții erau nemulțumiți de decizia autorităților olandeze de a le interzice ministrului de externe turc și ministrului pentru familie să ia cuvântul la o adunare publică desfășurată sâmbătă la Rotterdam.

Câteva sute de persoane de origine turcă au luat parte la manifestația organizată duminică la Amsterdam. Deși demonstranții nu ceruseră aprobare pentru eveniment, primarul Eberhard van der Laan luase decizia de a le permite să își continue demersul, câtă vreme totul decurge pașnic, potrivit postului olandez NOS, citat de portalul Dutch News.

Spre seară, participanții au devenit violenți, aruncând cu pietre înspre forțele de ordine. Atunci, primarul a autorizat intervenția forțelor de ordine pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Polițiștii au intervenit cu bastoane și tunuri cu apă, iar șase protestatari au fost arestați. Acuzațiile împotriva lor variază de la violență și incitare la violență la proferarea de insulte și folosirea unor însemne naziste, potrivit cotidianului Het Parool.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...