Olguţa Vasilescu: Iohannis doreşte neapărat să blocheze PSD-ul

Olguţa Vasilescu: Iohannis doreşte neapărat să blocheze PSD-ul

Fostul ministru al Muncii Olguţa Vasilescu consideră că preşedintele Klaus Iohannis "doreşte neapărat să blocheze PSD-ul" şi nu respectă deciziile Curţii Constituţionale prin refuzul de a o numi pe ea ministru al Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

"Cred că doreşte neapărat să blocheze PSD-ul şi văd că a declanşat o vânătoare şi împotriva unor oameni pe care-i consideră probabil PSD-işti. (...) Cu certitudine cred că astăzi avem cu toţii dovada că preşedintele Klaus Iohannis nu dă doi bani pe Constituţia României, pe deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat vineri seara Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

În opinia sa, preşedintele Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere de ministru deoarece "este clar că nu există niciun motiv de legalitate".

"Care sunt motivele pentru care noi nu putem face parte din Guvern? Nu este problema că nu face Olguţa Vasilescu parte din Guvern, că nu a început guvernarea în România cu Olguţa Vasilescu şi nici nu se termină cu ea, dar totuşi vorbim despre un partid care a câştigat alegerile, au stabilit în CEx care sunt persoanele ce trebuie să reprezinte în actul de guvernare, iar preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere. (...) Nu ştiu dacă este o interpretare greşită (a deciziei CCR - n.r.) sau i se pare, pur şi simplu, maculatură domnului Iohannis, ca să nu mă exprim mult mai plastic şi nu ştiu pe cine încurc şi eu, şi Mircea Drăghici să ajungem în aceste posturi. Pe domnul Iohannis, pe cineva din anturajul domnului Iohannis, pentru că este clar că nu există niciun motiv de legalitate, singura variantă în care ar putea să ne respingă", a spus Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

Ea consideră că preşedintele "dă lecţii despre statul de drept", dar, în schimb, nu aplică o decizie a CCR.

"I se pare decizia Curţii Constituţionale simplă maculatură, altfel nu înţeleg de ce nu o pune de îndată în aplicare, aşa cum sună şi decizia Curţii. Am ajuns în situaţia în care preşedintele statului, care ne dă lecţii despre statul de drept, nu aplică o decizie a celei mai înalte instanţe din România", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs celor două propuneri de miniştri la Transporturi şi, respectiv, Dezvoltare Regională, ea susţinând că acest lucru arată că şeful statului doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului. Ea a subliniat că România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu o situaţie de blocaj, la două ministere importante. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale