Olimpice - Tenis: Rafael Nadal și-a confirmat participarea la JO 2016

Olimpice - Tenis: Rafael Nadal și-a confirmat participarea la JO 2016

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fostul număr unu mondial, și-a confirmat participarea la Jocurile Olimpice 2016, în ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat în ultima perioadă, anunțând că va evolua în probele de simplu, dublu și dublu mixt din cadrul turneului olimpic de la Rio de Janeiro.

"După ce am discutat cu toată echipa, am decis că voi juca simplul și tot ceea ce este posibil", a declarat Nadal, care ocupă în acest moment locul 5 în clasamentul ATP, marți, la capătul unui antrenament de o oră și jumătate alături de compatriotul său David Ferrer.

Sesiunea de pregătire s-a încheiat cu o discuție de 20 de minute cu antrenorul și unchiul său, Toni Nadal, căpitanul Spaniei, Conchita Martinez, și medicul său de încredere, Angel Ruiz Cotorro.

Nadal va face pereche la dublu cu Marc Lopez (numărul 21 mondial la dublu), în timp ce la dublu mixt o va avea ca parteneră pe Garbine Muguruza (numărul 4 mondial la simplu).

"Antrenamentele de luni și marți au fost cele mai intense pe care le-am făcut în ultimele două luni, iar încheietura mâinii a ținut. Este o veste bună și, chiar dacă situația nu este ideală, am decis că voi juca", a explicat campionul iberic, în vârstă de 30 ani, care n-au mai participat la nicio competiție oficială după forfaitul de la Roland Garros, înaintea celui de-al treilea tur, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii stângi.

Rafael Nadal va fi, de altfel, purtătorul de drapel la delegației Spaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2016.

"Încheietura este în curs de vindecare, însă trebuie să recunosc că încă resimt dureri. Riscuri există în continuare (de agravare a leziunii), însă este clar că dacă rămâi pe canapeaua ta de acasă îți asumi mai multe riscuri decât atunci când ieși pe stradă", a adăugat el.

Câștigătorul a 14 turnee de Mare Șlem și campion olimpic la simplu, în 2008 la Beijing, Nadal s-a antrenat pentru prima oară luni la Rio.

El este al doilea jucător din Top 10 mondial care a sosit deja în Brazilia, alături de britanicul Andy Murray, deținătorul titlului olimpic.

Marți seara, elvețianul Stanislas Wawrinka, numărul 4 mondial și campion olimpic la dublu alături de compatriotul său Roger Federer, în 2008, a declarat forfait din cauza unei accidentări la spate, care s-a agravat în timpul Mastersului 1.000 de la Toronto, desfășurat săptămâna trecută.

În aceste condiții, după retragerile lui Federer, tot din cauza unei accidentări, și Wawrinka, Elveția a pierdut doi dintre jucătorii pe care se baza cel mai mult în obținerea de medalii la turneul de tenis de la Rio.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa