Olimpice: JO 2020 - Stadionul Naţional din Tokyo a fost finalizat mai devreme cu o lună

Olimpice: JO 2020 - Stadionul Naţional din Tokyo a fost finalizat mai devreme cu o lună

Lucrările de construcţie a noului Stadion Naţional din Tokyo, gazda principală a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020, au fost finalizate cu o lună mai devreme, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Conform Consiliului sporturilor din Japonia (JSC), ultimele lucrări s-au încheiat joia trecută şi urmează să se desfăşoare o inspecţie finală, înaintea evenimentului de inaugurare programat pe 21 decembrie.

Stadionul Naţional, proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma, cu o capacitate de 60.000 locuri, va găzdui ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor 2020, precum şi competiţiile de atletism şi fotbal.

Construcţia arenei a debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, din cauza design-ului original, conceput de arhitectul anglo-irakian Zaha Hadid, la care s-a renunţat din cauza costurilor excesive.

Costurile noii arene s-au cifrat la 1,25 miliarde euro, iar primul eveniment găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în 2020 între 24 iulie şi 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfăşoară între 25 august şi 6 septembrie.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...