Olimpice: JO de la Tokyo vor avea loc, spune vicepreşedintele CIO, John Coates

Olimpice: JO de la Tokyo vor avea loc, spune vicepreşedintele CIO, John Coates

Australianul John Coates, vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a declarat joi, într-un interviu pentru Nikkei Asia, că JO de la Tokyo se vor ţine în această vară, fiind convins aproape ''100%'' de acest lucru, scrie Reuters.

''Este dificil. Este dificil, dar JO de la Tokyo vor avea loc. CIO, Comitetul de organizare al JO, guvernul nipon, guvernul municipal, cu toţii am fost hotărâţi să ţinem acest eveniment sportiv chiar de la izbucnirea pandemiei. Ne-am menţinut hotărârea, nu vedem niciun impediment'', a subliniat Coates.

El a adăugat că în aprilie cel târziu se va lua o decizie şi cu privire la prezenţa sau nu a spectatorilor la cel mai important eveniment sportiv al planetei.

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a publicat miercuri un prim manual pentru a ajuta sportivii şi părţile terţe interesate cu informaţii privind desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în contextul pandemiei de coronavirus.

Acest prim manual de 33 pagini este destinat în principal federaţiilor sportive internaţionale şi tehnicienilor. Regulile care vor fi aplicate sportivilor nu au fost încă finalizate, dar organizatorii au anunţat deja că ei vor fi testaţi la fiecare patru zile, precum şi la plecarea din ţările natale şi la sosirea în Japonia.

Japonia va organiza Jocurile Olimpice în vara acestui an (23 iulie - 8 august) indiferent de evoluţia situaţiei pandemiei de coronavirus, anunţa marţi preşedintele comitetului Tokyo-2020, Yoshiro Mori.

"Vom organiza Jocurile Olimpice, indiferent de modul în care va arăta situaţia coronavirusului", a declarat Mori, adăugând că discuţiile ar trebui să se concentreze asupra modului în care se va desfăşura competiţia şi nu dacă aceasta va avea loc sau nu.

"Trebuie să luăm în considerare noi modalităţi de a găzdui olimpiadele", a subliniat oficialul nipon, în deschiderea unei reuniuni cu Comisia pentru cercetare sportivă din Japonia.

Mori a mai spus că, în ciuda dificultăţilor întâmpinate în timpul colaborării lor, organizatorii Tokyo-2020 şi responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) au avut o relaţie puternică.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate iniţial în vara lui 2020, au fost amânate cu un an din cauza crizei sanitare globale generate de pandemia de Covid-19.

O creştere recentă a cazurilor de infectare din Japonia, care a obligat autorităţile să declare starea de urgenţă în unele zone, inclusiv la Tokyo, au alimentat speculaţiile cu privire la desfăşurarea Jocurilor în această vară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina