Olimpice: Patzaichin nu este interesat de funcția de președinte al COSR

Olimpice: Patzaichin nu este interesat de funcția de președinte al COSR

Fostul multiplu campion olimpic Ivan Patzaichin a declarat luni, la Galați, unde a deschis a patra ediție a campaniei ,,Descoperă Rowmania - România naturală văzută din barcă", că nu este interesat de candidatura la funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al COSR, în condițiile în care performanțele sportive și manageriale l-ar recomanda, Patzaichin a răspuns: ,,Vă spun sigur nu, pentru că nu mă interesează funcțiile, pentru că ceea ce fac eu acum este mult mai important și asta mă bucură mai mult, să fiu mai implicat în ceea ce știu. Într-un birou poate să stea oricine".

Întrebat dacă Alin Petrache a făcut bine anunțând că își va depune mandatul, Patzaichin a răspuns: ,,E foarte OK. Ar trebui multă lume să-i urmeze exemplul și nu numai în sport, să fie un exemplu pentru toată lumea".

Despre performanța fetelor de la canotaj 8+1 la JO 2016, Patzaichin a spus că s-a bucurat foarte mult, iar cu mai multă atenție medalia (de bronz) putea să fie chiar mai strălucitoare. Fostul mare campion a refuzat să comenteze situația actuală din kaiac-canoe, după excluderea loturilor de la Jocurile Olimpice pentru dopaj.

Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, unde a cucerit patru medalii de aur și trei de argint. A câștigat nouă medalii de aur, patru medalii de argint și nouă medalii de bronz la 11 ediții ale Campionatelor Mondiale.

Președintele COSR, Alin Petrache, a anunțat că își va depune mandatul după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro , potrivit site-ului oficial al organizației.

''În calitate de președinte al COSR, voi face ceea ce am anunțat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activității să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Același lucru îl voi cere vicepreședinților COSR și tuturor membrilor Comitetului Executiv'', afirma Petrache.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...