Olt: 132 de fermieri înscrişi în programul pentru usturoi, cu 125 de hectare cultivate

Olt: 132 de fermieri înscrişi în programul pentru usturoi, cu 125 de hectare cultivate

Numărul fermierilor din judeţul Olt care s-au înscris în programul pentru susţinerea producţiei de usturoi a crescut de mai mult de trei ori în acest an faţă de anul precedent, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Ion Anuţa, care a precizat că până acum sunt înscrişi în program 132 de fermieri.

Ion Anuţa a precizat că în 2020 a crescut şi suprafaţa cultivată cu usturoi în judeţ, de la mai puţin de 40 de hectare anul trecut, la 125 de hectare în prezent.

"Până acum s-au înscris în programul pentru susţinerea producţiei de usturoi 132 de fermieri care au cultivat usturoi pe o suprafaţă de 125 de hectare. A crescut şi numărul de fermieri înscrişi în program şi evident şi suprafaţa cultivată cu usturoi. Cele mai mari suprafeţe cu usturoi sunt în zona de sud, la Vişina, Vişina Nouă, Băbiciu, dar sunt fermieri şi din alte zone, la Ghimpeţeni. Usturoiul a fost plantat, a răsărit, sunt şi suprafeţe pe care s-a plantat încă din toamnă şi peste o lună se poate valorifica", a spus Anunţa.

Cererile pentru înscrierea în program se pot depune până pe 15 mai şi ajutorul de minimis este de 3.000 de euro pe hectar, iar printre condiţii se numără cultivarea unei suprafeţe minime de 3.000 de metri pătraţi şi obţinerea unei producţii de cel puţin 3 kilograme pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție