Olt: 132 de fermieri înscrişi în programul pentru usturoi, cu 125 de hectare cultivate

Olt: 132 de fermieri înscrişi în programul pentru usturoi, cu 125 de hectare cultivate

Numărul fermierilor din judeţul Olt care s-au înscris în programul pentru susţinerea producţiei de usturoi a crescut de mai mult de trei ori în acest an faţă de anul precedent, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Ion Anuţa, care a precizat că până acum sunt înscrişi în program 132 de fermieri.

Ion Anuţa a precizat că în 2020 a crescut şi suprafaţa cultivată cu usturoi în judeţ, de la mai puţin de 40 de hectare anul trecut, la 125 de hectare în prezent.

"Până acum s-au înscris în programul pentru susţinerea producţiei de usturoi 132 de fermieri care au cultivat usturoi pe o suprafaţă de 125 de hectare. A crescut şi numărul de fermieri înscrişi în program şi evident şi suprafaţa cultivată cu usturoi. Cele mai mari suprafeţe cu usturoi sunt în zona de sud, la Vişina, Vişina Nouă, Băbiciu, dar sunt fermieri şi din alte zone, la Ghimpeţeni. Usturoiul a fost plantat, a răsărit, sunt şi suprafeţe pe care s-a plantat încă din toamnă şi peste o lună se poate valorifica", a spus Anunţa.

Cererile pentru înscrierea în program se pot depune până pe 15 mai şi ajutorul de minimis este de 3.000 de euro pe hectar, iar printre condiţii se numără cultivarea unei suprafeţe minime de 3.000 de metri pătraţi şi obţinerea unei producţii de cel puţin 3 kilograme pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…