Olt: Centrul municipiului Slatina, invadat de fum de la un incendiu la fosta groapă de gunoi

Olt: Centrul municipiului Slatina, invadat de fum de la un incendiu la fosta groapă de gunoi

Pompierii intervin de peste oră pentru stingerea unui incendiu izbucnit luni dimineața la fosta groapă de gunoi a municipiului Slatina, unde din cauza focului se degajă mult fum, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

Fumul provenit de la groapa de gunoi, aflată în apropierea platformei industriale de la marginea orașului, a ajuns până în centrul municipiului.

"Sunt degajări mari de fum la groapa de gunoi, iar accesul este dificil pentru că terenul este accidentat. Se acționează cu două autospeciale de la Detașamentul Slatina, o autospecială de la un operator economic din zonă și o cisternă de la o societate comercială. De asemenea, se intervine și cu mai multe buldoexcavatoare", a spus Băsășteanu.

El a subliniat că focarul principal este într-o zonă în care pompierii nu pot ajunge cu autospeciale.

"Sunt mai multe focare de incendiu, la focarul principal nu se poate ajunge, însă nu se va mai extinde. Acum s-au redus degajările de fum", a afirmat reprezentantul ISU Olt.

La sosirea pompierilor ardeau mocnit deșeurile de la marginea gropii de gunoi, pe o suprafață de circa 500 de metri pătrați, cât deșeuri din interiorul acesteia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...