Olt: Dincă şi Risipiţeanu rămân în continuare în arest preventiv

Olt: Dincă şi Risipiţeanu rămân în continuare în arest preventiv

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce la termenul de vineri magistraţii de la Tribunalul Olt au constatat legalitatea măsurii arestării preventive şi au menţinut-o pentru ambii inculpaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, şedinţa s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă.

La termenul de vineri în dosarul "Caracal", Risipiţeanu a cerut înlocuirea arestării preventive cu control judiciar sau a arestului la domiciliu, însă solicitarea sa a fost respinsă, a precizat Arabelea.

"Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Risipiţeanu Ştefan.(...) Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpaţii: Dincă Gheorghe, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de 'trafic de persoane', (...) (o faptă - victima Melencu Luiza Mihaela), 'viol' (...) (o faptă - victima Melencu Luiza Mihaela), 'omor calificat' (...) (o faptă - victima Melencu Luiza Mihaela), 'profanarea de cadavre sau morminte', (o faptă- victima Melencu Luiza Mihaela), 'trafic de minori', (o faptă - victima Măceşanu Alexandra Mihaela), 'viol', 'omor calificat' (o faptă - victima Măceşanu Alexandra Mihaela), 'profanarea de cadavre sau morminte' (o faptă - victima Măceşanu Alexandra Mihaela), în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova; - Risipiţeanu Ştefan, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de 'viol' (o faptă - victima Melencu Luiza Mihaela), în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova. (...) Menţine măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţii Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan", se arată în încheierea postată pe portalul instanţei.

Decizia Tribunalului Olt poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din "cazul Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia